Киоун: Хендерсън е слабото звено в Англия


И. Ангелов

Киоун: Хендерсън е слабото звено в Англия

Мартин Киоун сподели мнението си, че в средата на терена за английския национален отбор е по-добре да играе Ерик Дайър от Тотнъм, вместо капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън. Гарет Саутгейт може би все още няма типична постройка, но изглежда намери схемата на игра в 3-5-2 в последните мачове. Daily Mail цитира бившия защитник на Англия:

"Изглежда сякаш Джордан Хендерсън ще започне в полузащитата срещу Тунис, но ако Гарет Саутгейт иска най-добрия играч в системата си, той трябва да избере Ерик Дайър. Един от тях ще е в основата на полузащитата. 

"Когато Англия атакува, този човек ще има шестима пред себе си - Хари Кейн, Рахим Стърлинг, Деле Али, Джеси Лингард и двете крила. Важно е човекът да стои дълбоко за да може да помага на защитата при контри. Хендерсън обича да се включва, но ако го прави в тази система, той може да остави само трима в защита.

"Дайър е по-добре екипиран за тази роля, но тази седмица той имаше травма и това може да се окаже в негова вреда. Саутгейт вероятно ще реши да играе човек, на който може да разчита здравословно.

"Ако Хари Магуайър играе, той ще трябва да се подобри от мача с Коста Рика. Тогава Джоел Кембъл го разкри и той трябва да покаже повече опит при включванията си и оставането в защита."

  Сподели
419