Гудмундсон: Исландия не се страхува от Меси


И. Ангелов

Гудмундсон: Исландия не се страхува от Меси

В първата голяма среща на Исландия в големите турнири тимът направи 0:0 срещу Португалия на Кристиано Роналдо по време на Евро 2016. Сега тимът започва по подобен начин Световната купа когато ще мери сили с Аржентина в събота. Според най-младия играч в състава обаче, Алберт Гудмундсон от ПСВ, той и колегите му ще успеят да задържат Лео Меси:

"Разбира се, че съм щастлив да съм част от това. Не беше лесно за нас. В първия ни мач на Европейското играхме срещу Кристиано Роналдо. В първия на Световното сме срещу Меси. Но ние имаме правилното отношение преди тези срещи. 

"Ние нямаме тези звезди, но играем 11 срещу 11. Ние работим здраво един за друг и през повечето време печелим резултати с това. 

"В Исландия сме по-малко играчи и всеки познава всеки. Повечето сме добри приятели, а в други страни хората може да не познават колегите си от национала. Ние сме наистина добри приятели. Готови сме да скочим в огъня за другия. Искаме да излезем от групата. Целта ни е следващата фаза на турнира. Няма значение срещу кой играем. На Еврото играхме срещу Англия и Португалия."

  Сподели
500