Аржентина е новият световен шампион! (видео)


В. Мухарски

Аржентина е новият световен шампион! (видео)

Аржентина е новият световен шампион! Това се случи след успех над Франция след дузпи. В редовното време двата тима завършиха наравно - 2:2, като "петлите" изоставаха с два гола, но стигнаха до равенството в заключитените 10-тина минути. Така се стигна до продължения, където също падна по един гол в двете врати, а в крайна сметка - и до дузпи. Като цяло двата тима направиха един запомнящ се финал!

През първото полувреме Лео Меси и компания бяха по-добрият отбор и логично поведоха в резултата. Ди Мария нахлу в наказателното поле и там съдията Шимон Марциняк прецени, че той е бил фаулиран от Усман Дембеле. Така в 23-ата минута Лионел Меси беше точен от бялата точка, откривайки резултата на финала.

В 36-ата минута "гаучосите" нанесоха своя втори удар. Тогава се стигна до блестяща контраатака, при която Мак Алистър подаде към връхлитащия Ди Мария, който опъна мрежата за 2:0. 

Веднага след това Дидие Дешан направи две смени в атака, като Рандал Коло Муани и Маркус Тюрам влязоха на местата на Усман Дембеле и Оливие Жиру.

Втората част на мача започна с опасен удар на Родриго де Паул в 49-ата минута, но той бе спасен от Лорис. Нова отлична атака на аржентинците в 63-тата мина през Меси и Алварес, след което малко не достигна на Мак Алистър да стреля очи в очи с Лорис. 

В 79-ата минута "петлите" се възползваха от грешка в аржентинската защита. Отаменди изпусна Коло Муани и го задържа в наказателното поле, което наложи съдията Шимон Марчиняк да покаже втора дузпа в мача. Зад топката застана Килиан Мбапе. Емилиано Мартинес хвана ъгъла, но шутът на Мбапе бе силен и топката влетя в долния десен ъгъл на аржентинската врата - гол за Франция. 

Минута по-късно Мбапе порази мрежата на Емилиано Мартинес за втори път след асистенция на Тюрам, а голът на звездата на Франция бе блестящ.

До края европейците бяха много близо до пълния обрат, но в добавеното време Меси за малко да вкара, но Лорис спаси.

Така се стигна до продължения, като и там не бе никак скучно. В 105-ата минута удар на Лаутаро Мартинес бе блокиран, а секунди по-късно Варан си сложи главата на пътя на топка, изстреляна от Гонсало Монтиел от воле и я извади в корнер. Футболистът на Интер направи още един пропуск до края на първото продължение.

В 108-ата Меси пробва удар, но вратарят на "петлите" се справи. Минута по-късно Лео вкара своя втори гол във финала. Прекрасна атака на Аржентина завърши отлично. Меси, Мартинес и Фернандес разиграха, като халфът на Бенфика изведе Лаутаро вляво от вратата. Той стреля силно, а Лорис спаси. Топката обаче стигна до Меси, който отблизо вкара топката във вратата. Жул Кунде опита да изчисти, но тя вече бе преминала голлинията - 3:2.

Малко след това Варан се контузи и бе заменен от Конате. В 117-ата минута Мбапе стреля, а Гонсало Монтиел игра с ръка, а реферът посочи бялата точка. Мбапе превърна дузпата в гол - 3:3. В добавеното време на второто продължение Рандал Коло Муани пропусна сам срещу вратаря. При последвалата контра и аржентинците не успяха да стигнат до гол.

Така се стигна до изпълнения на дузпи. При тях Коман пропусна, а по-късно това стори и Чуамени. Това означаваше, че Аржентина е шампион, а Меси спечели отличието, за което жадуваше толкова време.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
740