Офисът на Зеленски разкритикува ФИФА


Н. Гавазов

Офисът на Зеленски разкритикува ФИФА

Администрацията на президента на Украйна Володимир Зеленски коментира решението на ФИФА да откаже на държавния глава да направи видеообръщение преди финалния мач от Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар между националните отбори на Аржентина и Франция.

"Властите на Катар подкрепиха инициативата на Зеленски, но ФИФА я блокира и няма да позволи видеообръщението на президента да бъде показано преди финалния мач на Световното първенство през 2022 г.

Държим да отбележим, че в обръщението на държавния глава няма нищо политическо, което да придава политическа окраска на едно спортно събитие, а именно няма субективни оценки, политически сигнали и още по-малко обвинения към когото и да било“, се казва в съобщение от канцеларията на президента на Украйна.

Напомняме, че президентът на ФИФА Джани Инфантино е личен приятел на диктатора и военен престъпник Владимир Путин, който организира и осъществи агресията на руските нацисти срещу Украйна.

Решителната среща от Световната купа 2022 в Катар между националните отбори на Аржентина и Франция ще се проведе днес, 18 декември и ще започне в 18:00 часа българско време.

  Сподели
583