Вучич: Ще подкрепям Мароко


Н. Гавазов

Вучич: Ще подкрепям Мароко

Сръбският президент Александър Вучич обясни защо на Световното първенство през 2022 г. в Катар подкрепяше съперниците на Хърватия.

"Вие поздравявате Хърватия, като казвате: "Браво, съседи“, аз няма да направя това. Подкрепих Аржентина и ще подкрепям Мароко. Не избираш съседи, те не са приятели. Има много причини, поради които подкрепях всеки друг, освен Хърватия. Те са едновременно лични и емоционални. Избирате приятели по интереси, лоялност и уважение един към друг, а не по това, че живеят до вас.

Аржентина и Мароко не са признали независимостта на Косово и няма да го направят, те са много твърди в това решение. Можеш да отидеш в Хърватия, да се радваш, аз няма да го направя. Поддържах Аржентина и ще подкрепям всички останали в бъдеще и никой никога няма да ме спре да го направя. Винаги ще говоря свободно и не ме интересува какво казват медиите. Не знам кого ще подкрепям на финала, но знам кого ще подкрепям в мача за третото място - Мароко. Това са нашите братя, които никога няма да признаят независимостта на Косово. Казвате, че подкрепям мюсюлманско население? Какво от това? Това са нашите братя и приятели“, заяви Вучич.

  Сподели
416