Валенсия: Тревожно е, че Южна Америка не е печелила Световно от 30 г.


Н. Гавазов

Валенсия: Тревожно е, че Южна Америка не е печелила Световно от 30 г.

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Еквадор Антонио Валенсия сподели мнението си за липсата на победи на последното Световно първенство на отбори от Южна Америка, както и за отпадането на тима на Бразилия от Световното първенство в Катар.

"Южна Америка не е имала победител в Световната купа от 20 години. И това е, за което наистина трябва да се тревожим. Не знам защо стана така. Може да не сме свикнали да бъдем изолирани в тренировъчен лагер на Световното първенство за 30 дни. Може би бихме предпочели да сме у дома със семействата си. Не съм сигурен, но изглежда е голям проблем за нас. Ако Аржентина не спечели това Световно първенство, вероятно ще трябва да чакаме още 20 години.

Бразилия се провали. Неймар сложи отбора на плещите си. Той наистина го искаше и ми стана мъчно за него, когато отборът им бе елиминиран от турнира. Бразилия се изправи срещу Хърватия, много професионален отбор, който бе добре организиран. Хърватия се бори с Бразилия докрай и затова се случи това, което се случи. Националите на Бразилия отпаднаха, защото продължиха да атакуват и не мислеха достатъчно за защита. А Бразилия е последният южноамерикански отбор, спечелил Световната купа през 2002 г“, написа Валенсия в колоната си за The Athletic.

  Сподели
229