Раниери: Меси е шампион, който прави история, Мбапе прилича на Роналдо


Н. Гавазов

Раниери: Меси е шампион, който прави история, Мбапе прилича на Роналдо

Бившият наставник на Челси, Рома и други футболни тимове, Клаудио Раниери , похвали представянето на нападателите на Аржентина и Франция Лионел Меси и Килиан Мбапе на Световното първенство през 2022 г. в Катар и сподели очакванията си от финала на Световното първенство между "албиселесте" и "трикольорите".

"Аржентина-Франция не е само конфронтация между Меси и Мбапе. Това е игра между два истински отбора. Франция успя да компенсира отсъствието на играчи като Погба, Канте и Бензема. Забелязали ли сте как някой като Жиру се отказва на терена? Играе добре на Световното първенство, работи в защита. Гризман, Чуамени се представят много добре. Разбира се, има и Мбапе, който се втурва с такава скорост, че никой не може да го спре. Може би той е играчът, който най-много прилича на Роналдо като техника и скорост. Аржентина също има класа и техника, но повече следват указанията на старши -треньора и това дава резултати.

Меси никога не е изглеждал толкова решителен, колкото сега. Освен лидерство на терена, той показа и своята харизма. Той знае как да прави всичко, да намира съотборници с пасове, които никой друг не вижда, да вкарва изключителни голове. Той е шампион, който прави история.

Прогноза за финал? Трудно е да се прогнозира такъв мач. Надявам се, че ще бъде по-малко тактика и повече забавление. Двама велики футболисти се предизвикват един друг и целият свят ще ги гледа. Но искам да кажа, че който и да поеме инициативата, ще има по-добър шанс“, заяви Раниери.

  Сподели
252