Стоичков: Как може да се играе срещу Бразилия?


Н. Гавазов

Стоичков: Как може да се играе срещу Бразилия?

Бившият нападател на българския национален отбор Христо Стоичков сподели мнението си за сензациите на Световното първенство в Катар, като назова и причините, поради които тези отбори успяха да постигнат резултат на турнира.

"Отборите от по-ниско ниво дойдоха да се състезават. Идваш на Световното първенство, за да спечелиш, а не да покажеш, че имаш някакво бъдеще. Какво бъдеще? Това е за модните писти. Това не се учи на терена: там се състезаваш и печелиш. По-слабите излязоха да се състезават. Това е разликата: не много качествените отбори показват, че могат да спечелят с дух, дисциплина - като Мароко. Никой не прогнозира, че дори ще излязат от групата. С ред и дисциплина, познавайки възможностите си, те влязоха в историята.

Хърватия е друг пример. Това е сребърният медалист от последното световно първенство. Тъй като е толкова малка страна, тя възпита друго поколение футболисти. От Шукер, Бобан, Боксич и така нататък до Модрич, Ковачич, Перишич, Ливакович, Брозович… Дали хърватите бяха твърде дефанзивни срещу Бразилия? Те се интересуваха да играят своята игра. Как иначе можеш да играеш с Бразилия?", заяви Стоичков.

  Сподели
348