Шиърър: Това ще преследва Кейн до края на живота му


Н. Гавазов

Шиърър: Това ще преследва Кейн до края на живота му

Легендата на Нюкасъл Алън Шиърър вярва, че пропусната дузпа на четвъртфинала на Световното първенство срещу Франция ще преследва английския капитан Хари Кейн до края на живота му.

След като не успя да реализира дузпа в края на мача с Франция, Кейн пропусна възможността да изравни. В резултат на това британците претърпяха поражение с 2:1 и бяха елиминирани от Световното първенство през 2022 г., а Шиърър разбира какво е в душата на Хари.

"Това е съдбата на един централен нападател. Попадаш в такива ситуации и този пропуск ще преследва Хари до края на живота му.

Но един нападател трябва да може да го търпи – понякога печелиш, понякога губиш. Не вкарваш гол всеки път и някои пропуснати положения означават повече от други и ще боли адски.

Най-големият ми гаф беше срещу Съндърланд и ме преследва до ден днешен.

Той ще бъде лишен от добър сън за дълго време, защото това е неговата природа и знам колко важно беше това за него и останалата част от отбора.

Той ще си помисли, че е разочаровал Англия. Ще погледнем на това по различен начин – той ни е спасявал толкова много пъти“, заяви Шиърър.

  Сподели
471