Рулетката на дузпите прати Аржентина през Нидерландия (видео)


И. Ангелов

Рулетката на дузпите прати Аржентина през Нидерландия (видео)

Аржентина уверено поведе на Нидерландия в четвърт-финала на Световната купа изигран днес на "Лусаил Айконик" в Лусаил след като Лео Меси асистира и вкара за 2:0 преди Луис ван Гаал да представи в игра Ваут Вегхорст, който с два големи гола да прати срещата в продълженията при 2:2. Тук аржентинците доминираха но не стигнаха до гол, като прогресираха след дузпите в крайна сметка.

В 35-ата минута днес Меси изведе през защитата Молина и от дузпата той матира вратаря за 1:0. До почивката Нидерландия така и не отговори с нещо по-сериозно, нито пък отправи удар. Затова и Ван Гаал включи на полувремето Купмайнерс и Бергейс вместо Де Роон и Бергвайн.

Промените обаче не сработиха особено и Аржентина продължи да доминира. В 70-ата минута Акуня спечели дузпа срещу Дъмфрис на границата на наказателното поле и Лео Меси уверено реализира като прати вратаря в грешна посока за 2:0.

След това обаче аржентинците се прибраха и Нидерландия заигра по-агресивно. В 83-ата минута тимът стигна до първия си точен удар чрез резервата Вегхорст, който с глава вкара за 2:1 подаването на Бергейс. До края и при 10 минути продължение "лалетата" доминираха, и в 11-ата при статично положение на дъгата Купмайнерс по гениален начин вместо да стреля намери отново Вегхорст в полето за 2:2 от непосредствена близост, изпращайки драматично срещата в продължения.

В продълженията Аржентина се хвърли отново в нападение и направи много пропуски, като в 120-ата минута Фернандез нацели и гредата на Ноперт. Стигна се обаче до дузпи, където:

1.Еми Мартинез спаси дузпата на Ван Дайк с изключително хвърляне в дясно - 0:0;
2. Меси прати Ноперт в грешна посока с удар по земя - 1:0;
3. Мартинез спаси и дузпата на Бергейс с хвърляне в ляво - 1:0;
4. Леандро Паредес стреля перфектно до гредата за 2:0;
5. Купмайнерс вкара за Нидерландия - 2:1;
6. Монтиел прати Ноперт в грешна посока - 3:1;
7. Вегхорст прати Мартинез в грешна посока - 3:2;
8. Енцо Фернандез пропусна вратата с нисък удар - 3:2;
9. Люк де Йонг вкара последната дузпа за Нидерландия - 3:3;
10. Лаутаро Мартинез прати Ноперт в грешната посока и класира Аржентина на полуфинал - 4:3.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
981