Помощник на Гуардиола: Испанците не рискуваха срещу Мароко


Н. Гавазов

Помощник на Гуардиола: Испанците не рискуваха срещу Мароко

Хуан Лило, който е помощник на мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола, анализира мача от 1/8 на Световното първенство между националните отбори на Мароко и Испания, завършил с победа на африканския тим при изпълнението на дузпи - 3:0.

"Подходът на Мароко бе, че когато топката бе на 50 метра от вратата на противника, те действаха така, сякаш са на 10 метра от тях. Много отбори направиха същото на това Световно първенство. Мароко не седеше много дълбоко в мача с Испания, понякога се защитаваше на 10 метра извън собственото си поле.

Сега всички говорят за долния блок, горния блок... Единствените блокове, които познавам, са жилищни блокове. С гараж? Без гараж? Това желание за намиране на речник, което затруднява разбирането на футбола, ме вбесява. Какъвто и блок да имаше Мароко, имаше много играчи, които работеха заедно един с друг, показвайки невероятно желание да не отварят пространства. Испанците бяха толкова притеснени да не бъдат хванати при контраатака, че всъщност не рискуваха някои прониквания дълбоко в защитата на съперника“, написа Лило в колоната си за The Athletic.

  Сподели
339