Евра: Франция ще смаже Англия


Н. Гавазов

Евра: Франция ще смаже Англия

Бившият защитник на Франция Патрис Евра в навечерието на четвъртфиналния мач с Англия на Световната купа 2022 разказа как може да бъде спрян френският нападател Килиан Мбапе.

"Мисля, че ще бъде интересен мач, в който Англия ще трябва да се тревожи за Килиан Мбапе, а Франция ще трябва да гледа Сака и Фодън. Можете да ми кажете, че Кайл Уокър ще спре Мбапе, тъй като се справи много добре с Неймар в Шампионска лига - но знам, че Килиан просто ще се премести в центъра. Там той ще играе срещу Джон Стоунс и Хари Магуайър, които трудно ще го спрат. Чувствам, че Франция ще смаже Англия. Англичаните имат шанс, но ще се изненадам, ако спечелят.

Как може да бъде спрян Мбапе? Нямам отговор. Когато играе на крилото, той е неудържим. За да се случи това, Килиан трябваше да има лош ден. Уокър може да бъде уверен и да каже, че ще го удържи, че е бърз и силен, но Мбапе ще намери начин да го победи.

Надявам се Килиан да се премести в центъра, защото двамата централни защитници на английския отбор определено няма да могат да се справят с него. Тепърва трябва да се учи да играе в центъра на атаката - не обича, когато получава топката, а зад него вече има защитник. Той не използва правилно тялото си, все още го няма това при него. За да спрете Килиан, когато е в центъра на атаката, трябва постоянно да сте близо до него, да го ядосвате, да го фаулирате. Това не му харесва, но ще бъде трудно да спрат Мбапе“, заяви Евра.

  Сподели
505