Уокър: Няма да позволя на Мбапе да разруши мечтата ми


Н. Гавазов

Уокър: Няма да позволя на Мбапе да разруши мечтата ми

Крайният защитник на "Трите лъва" Кайл Уокър сподели мнението си за личния сблъсък с френския нападател Килиан Мбапе в навечерието на срещата на националните отбори на Англия и Франция от 1/4-финалите на Световното първенство.

"Вече съм играл срещу него няколко пъти, така че се надявам опитът ми да помогне. Мбапе е страхотен играч в страхотна форма, така че ще бъде предизвикателство. Но като професионалист искаш да играеш срещу най-добрите, а той е един от най-добрите в света.

Разбира се, наясно съм, че трябва да играя лично срещу него и разбирам какво трябва да направя, за да го спра. Това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но не се подценявам. Изправял съм се срещу някои от най-добрите играчи в света, но трябва да се отнасям към това като към поредния мач. Трябва да го уважавате, но не прекалено.

Да, ще бъде труден мач, но отборът не може да се състои само от един човек. Това не е Англия срещу Мбапе, това е Англия срещу Франция. Няма да постилам червения килим за него и да му кажа да вкарва. Това е Световното първенство, трябва да дадете всичко от себе си и да спечелите или да умрете. Няма да се прибера вкъщи, няма да му позволя да разруши мечтата ми и мечтата на семейството ми", заяви Уокър.

  Сподели
689