Мбапе се развихри, а Франция елиминира Полша (видео)


FUTBOL-TV

Мбапе се развихри, а Франция елиминира Полша (видео)

Франция се наложи над Полша с 3:1 в третия осминафинален двубой от Мондиал 2022. "Петлите" започнаха по-добре мача и Шчесни трябваше да се намесва още в 12-ата минута, когато отрази удар на Чуамени. Най-добрата ситуация за Полша бе в 25-ата минута. Пьотр Желински получи на чиста позиция. Неговият удар беше блокиран. Последва нов опит Юго Лорис спаси. Суматоха не спря дотук, защото Якуб Камински също се пробва, а топката беше изчистена от голлинията. Гол така и не падна. Французите обаче като цяло бяха по-активни, а Шчесни на няколко пъти се изявяваше в добра светлина.

Оливие Жиру обаче откри резултата в 44-ата минута. Мбапе изведе Жиру на добра позиция, а той стреля покрай Шчесни и откри резултата. Оливие изпревари Тиери Анри и с 52-ото си попадение за националния отбор стана голмайстор номер 1 на “петлите". С това нападателят на Милан стана най-резултатният играч в историята на националния отбор. Той изпревари Тиери Анри и вече има 52 гола.

Килиан Мбапе се развихри с два гола до края. Той се разписа в 74-ата минута. Жиру овладя и разигра надясно към Дембеле. Той пусна към Мбапе. Нападателят на ПСЖ имаше достатъчно време да овладее и с хубав удар в горния десен ъгъл да не остави шанс на полския страж – 2:0.

В края на мача Мбапе реализира втория си гол в мача и сложи окончателната точка на спора. Само за момент беше изпуснат от противниковата отбрана и наказа Шчесни. Получи от Маркус Тюрам, преодоля противник и завъртя топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата.

В добавеното време Милик бе близо до това да върне едно попадение, но нацели греда. Оказа се обаче, че при атаката е имало и засада. Малко след това поляците получиха правото да изпълнят дузпа за игра с ръка в наказателното поле. Левандовски обаче не изпълни добре и Лорис спаси. Все пак реферът даде дузпата да бъде бита отново, тъй като футболисти на Франция бяха в наказателното поле при изпълнението. При поправката нападателят на Барса не сгреши, оформяйки крайното 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
440