Меси изравни рекорд на Марадона


Н. Гавазов

Меси изравни рекорд на Марадона

Вчера, 3 декември, приключи мачът от 1/8-финалите на Световното първенство, в който националният отбор на Аржентина победи Австралия с резултат 2:1. В тази среща лидерът на аржентинския тим Лионел Меси настигна Диего Марадона по брой пасове под атака в историята на Световните първенства и сега заедно делят първото място по този показател, сочи статистическият портал Opta Sports.

И двамата играчи успяха да изведат своите съотборници на добра позиция за удар 67 пъти. В същото време Марадона има осем асистенции, докато Меси има само шест.

Същевременно седемкратният носител на "Златната топка" задмина легендарния Диего Марадона по голове за Аржентина на световни финали. Нападателят на ПСЖ вече има девет попадения. Пред него е само Габриел Батистута с 10.

Любопитно е и друго постижение на аржентинеца. Той изпревари подобри рекорда на еквадореца Иван Уртадо за южноамериканец с най-много мачове за страната си. Тези на Лео за Аржентина вече са 169. Според ФИФА световният рекорд се държи от Бадер Ал-Мутве, който има 196 мача за националния тим на Кувейт.

Напомняме, че това бе мач №1000 в кариерата на Меси, като той го отбеляза с първото си попадение в елиминационна фаза на Световни първенства.

През този Мондиал Меси успя да вкара три гола и да даде една асистенция в четири срещи. В 1/4-финалния мач отборът му ще играе с националния отбор на Нидерландия, който преди това победи уверено САЩ - 3:1. Мачът между Аржентина и Нидерландия ще се проведе на 9 декември от 21:00 часа българско време.

  Сподели
212