Меси напред с исторически мач и гол (видео)


И. Ангелов

Меси напред с исторически мач и гол (видео)

Аржентина и Австралия се изправиха на "Ахмад бин Али Стейдиъм" за втората среща от осминафиналната фаза на Световната купа днес. След като Нидерландия по-рано днес стана първият четвърт-финалист, сега и Аржентина се нарежда до нея след победата с 2:1. Срещата бе под номер 1000 в кариерата на Лео Меси, който вкара и първия в кариерата си гол в следгруповата фаза на Световно.

След добро начало за Австралия те допуснаха в 35-ата минута след статично положение, изпълнено от Меси, след което топката попадна отново в него и под ъгъл той стреля през краката на противник далеч от вратаря за 1:0. 

След почивката 2:0 стана в 57-ата минута когато вратарят на "кенгурата" Райън опита да излъже двама нападателя на Аржентина и Хулиан Алварез му отне и вкара със завъртане. 

Последва известен натиск на Австралия, който в 77-ата минута доведе до гол. Тук Гудуин стреля от дистанция и топката се отклони от главата на Фернандез за да заблуди вратаря за 2:1. До края и двата тима пропуснаха добри положения, най-вече Лаутаро, който се появи като резерва и бе намерен към края на срещата два пъти от Меси сам срещу вратаря за да стреля далеч от вратата и във вратаря в двата случая.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
609