Сантош: Не можем да си позволим да забавим ход


Н. Гавазов

 Сантош: Не можем да си позволим да забавим ход

Старши-треньорът на националния отбор на Португалия Фернандо Сантош коментира загубата с 2:1 от Южна Корея в последен мач от груповата фаза на Мондиал 2022.

“Загубихме интензитет през втората част и започнахме да губим много от дуелите за първа топка. Те започнаха да ги печелят, което им даде предимство. През първата част не им давахме възможност да контраатакуват, но през втората движехме доста по-бавно топката и залагахме много на индивидуалните действия. Казах на момчетата на почивката, че да играем с къси топки не е достатъчно и трябва да се възползваме от празните пространства в задни позиции при тях, но не успяхме да го направим. 

Поемам отговорността за това, че нещата не се получиха. Нещо подобно се случи и в двубоя със Сърбия и играчите знаеха перфектно, че това не трябва да се случва, бяха предупредени. Моралът в отбора е на високо ниво и това ще ни разтърси малко, което е нормално, но от друга страна си има причини. Групата ни е много фокусирана и трябва да продължаваме в този дух, с който се представяхме до момента. Не можем да си позволим да забавим ход, тъй като това е Световно първенство и всеки противник е опасен", заяви Сантош.

  Сподели
194