Южна Корея с геройски успех над Португалия (видео)


FUTBOL-TV

Южна Корея с геройски успех над Португалия (видео)

Южна Корея се наложи над Португалия с 2:1 в последен мач от група H на Световното първенство в Катар.  Така тимът от Азия се класира за следващата фаза, благодарение само на по-добрата си голова разлика от Уругвай.

Португалия влезе страхотно в мача и поведе още в 5-ата минута. Диого Далот проби прекрасно отдясно и навлезе в наказателното поле. Той комбинира с Рикардо Орта, който беше на скорост и с едно докосване прати топката в мрежата. Никакъв шанс за Сьонг-Гю Ким, който изобщо не успя да реагира.

Само минутка след това футболистите на Пауло Бенто също стигнаха до попадение след центриране на Хюн-Мин Сон, което след избиване на вратаря Диого Коща, но Жин-Су Ким я довкара в мрежата. Голът обаче бе веднага отменен поради засада.

Корейците успяха да изравнят в 28-ата минута, когато след корнер топката се удари в гърба на Кристиано Роналдо, който се бе навел и не успя да изчисти, след което от ситуацията най-бързо се възползва Юнг-Гвон Ким и вкара за 1:1.

В 35-ата минута Диого Далот си освободи пространство за изстрел и отправи такъв от средна дистанция, но със страхотна изява  се отчете Сьонг-Гю Ким. В 42-рата минута Роналдо получи страхотен шанс да реализира с глава след намеса на Сьонг-Гю Ким, но не намери очертанията на вратата.

След почивката Южна Корея играеше много дисциплинирано и не позволяваше на Португалия да създава голови положения. В добавеното време Република Корея стигна до пълен обрат. Хий-Чан Хуан бе точен и донесе невероятна радост на феновете на тима по трибуните.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
754