Сърбия и Швейцария няма да се победят


Н. Атанасов

Сърбия и Швейцария няма да се победят

Сърбия - Швейцария
Стадион: "974“, Доха
Дата: 02.12.2022 г.
Час: 21:00

Камерун и Сърбия завършиха наравно при резултат 3:3 на "Ал Джануб" в ключов сблъсък от група G на Световното първенство в Катар. Двата отбора направиха супер мач, пълен с обрати и много емоции. В началните минути нашите съседи пропиляха две добри положения, като Алексанър Митрович не успя да се разпише. Кастелето откри резултата в 29-ата минута за отбора на Камерун. В края на полувремето обаче се стигна до обрат. Първо Павлович изравни резултата, а две минути по-късно Сергей Милинкович-Савич с далечен удар даде аванс на своя тим - 1:2. Сърбия започна много добре и второто полувреме и в 53-тата минута Александър Митрович все пак записа името си сред голмайсторите. Балканците обаче се отпуснаха и бяха наказани на два пъти и то за доста кратък период от време. В 89-ата минута Митрович можеше отново да се разпише, а в добавеното време нападателят Фулъм пропусна отново, този път сам срещу вратаря, но след това прозвуча сигнал за засада.

Националният отбор на Швейцария вярва, че този път "кръстоносците“ ще стигнат по-напред, отколкото на предходните два мондиала. На първенствата на планетата през 2014 и 2018 г. швейцарците прескачаха групите, но в следващата фаза - тази на 1/8-финалите, биваха отстранявани.

В първия си двубой от групите Швейцария започна с труден успех за крайното 1:0 над Камерун. В последния си мач европейците отстъпиха със същия резултат от фаворита Бразилия.

Така ситуацията преди последните мачове от груповата фаза е следната: Лидер е Бразилия с 6 точки, Швейцария е на 2-ро място с 3, а Камерун и Сърбия са 3-ти и 4-ти, с по 1 точка.

Окафор е под въпрос за символичните гости.

На предишния Мондиал двата тима отново бяха в една група, като тогава Швейцария спечели с 2:1 след обрат през втората част на мача.

Прогноза: Сърбия - Швейцария 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Швейцария (Мурат Якин)
 
Зомер
   
Видмер
Аканджи
Елведи
Родригес
Фролер
Джака
Шакири
Соу
Варгас
Емболо
Митрович
Тадич
С. Милинкович-Савич
Костич
Лукич
Максимович
Живкович
Павлович
Велкович
Миленкович
   
В. Милинкович-Савич
 
Сърбия (Драган Стойкович)

Обоснована прогноза: Сърбия - Швейцария 2:2

  Сподели
490