Тунис се сбогува с Катар след победа над Франция (видео)


FUTBOL-TV

Тунис се сбогува с Катар след победа над Франция (видео)

Тунис се поздрави с победа над един от фаворитите за спечелване на Мондиала - Франция - 1:0. В крайна сметка обаче успехът бе помрачен от развоя на мача между Австралия и Дания (1:0). Това означава, че Тунис приключва в надпреварата, но си тръгва с гордо вдигната глава.

Факт е, че тимът от Северна Африка игра днес много добре, но и трябва да се отбележи, че част от звездите на "петлите" получиха почивка и не започнаха като титуляри.

В деветата минута се стигна до първата интересна ситуация в мача. При центриране от статично положение бившият защитник на Славия Надер Гандри засече топката в мрежата на Франция, но се оказа, че е бил в положение на засада и попадението не бе признато.

След почивката бе по-интересно. След час игра Фофана загуби топката в средата на терена, а тя бе насочена към Хазри, който бе оставен от защитата на "петлите" да пробие през центъра и да пусне топката покрай Манданда за радост на многобройните фенове на Тунис по трибуните.

Секунди след попадението голмайсторът Хазри бе изваден от игра, най-вероятно поради физически проблем. Дешан потърси промени бързо след гола. Той пусна в игра Мбапе, Рабио и Салиба, а по-късно и Дембеле и Гризман.

В 82-ата минута французите най-сетне опитаха нещо в атака. След разбъркване при ъглов удар топката се озова в краката на Усман Дембеле, който шутира от около 20 метра, но право в ръцете на вратаря. Осем минути по-късно пред Рандал Коло Муани се откри много добра възможност за гол, той шутира от границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран от защитник на Тунис и излезе в ъглов удар, от който нищо не последва.

В добавеното време Гризман вкара топката във вратата на съперника. Реферът гледа ситуацията и след намесата на ВАР - голът бе отменен. Така Тунис приключи с победа срещу Франция.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
410