Очаквана победа и 1-во място за Нидерландия в тяхната група (видео)


FUTBOL-TV

Очаквана победа и 1-во място за Нидерландия в тяхната група (видео)

Нидерландия очаквано победи Катар с 2:0 в мач от група "А" на Мондиал 2022, игран на стадион "Ал Байт". Момчетата на Луис ван Гаал изиграха прилично първо полувреме, в което видимо пестяха сили за важните елиминационни мачове. 

Коди Гакпо подаде към Клаасен, който му върна топката. Нападателят на "лалетата" премина през Асим Мадибо, след което шутира от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл, за да даде аванс на Нидерландия в 26-ата минута.

Нидерландия достигна до второ попадение в самото начало на втората част, когато центриране отдясно в крайна сметка достигна до Мемфис Депай, той стреля, но Баршам успя да отрази, но там на точното място се оказа Френки де Йонг, който просто я прати в опразнената врата за 2:0.

Коди Гакпо разсече отбраната на Катар с извеждащо подаване за Винсент Янсен, който отклони за Стивън Бергхаус. Халфът шутира и реализира в 68-ата минута. Голът обаче не бе зачетен заради игра с ръка на Гакпо в началото на нападението.

Така Нидерландия спечели групата с актив от 7 точки и на осминафиналите чака втория от група "B", където засега лидер е Англия. Катар приключва домашния си мондиал с 0 точки. Втори в група "А" завърши Сенегал, който победи Еквадор с 2:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
367