Гюндоган: Честно казано, мисля, че политиката свърши


Н. Гавазов

 Гюндоган: Честно казано, мисля, че политиката свърши

Халфът на германския национален отбор Илкай Гюндоган говори за жеста на играчите от националния отбор преди мача с Япония на Мондиал 2022 (1:2). Припомняме, че футболистите закриха устата си с ръце на отборна снимка преди началото на мача.

"Честно казано, мисля, че политиката свърши. Сега сме тук и вярвам, че Катар може да се гордее. Катар е горд да бъде домакин на Световното първенство. Това е първата ислямска държава, която е домакин на Световно първенство и като представител на мюсюлманското семейство мога да кажа, че ислямската общност се гордее с това. Сега говорим само за футбол, радост и празник. Това е най-важното.

В националния отбор на Германия няколко играчи бяха бесни на решението на ФИФА, защото очевидно отборът имаше някакви планове. Лентата на дъгата за глава беше забранена точно преди мача срещу Япония. Някои играчи бяха разочаровани и искаха да го изразят. Обсъдихме това с целия екип и решихме да покажем жест срещу забраната на ФИФА. Ако правите нещо, тогава го правите като отбор“, заяви Гюндоган.

  Сподели
320