Нидерландия - Катар: Гол на Гакпо и над 2.5 попадения в мача


Н. Гавазов

Нидерландия - Катар: Гол на Гакпо и над 2.5 попадения в мача

Нидерландия - Катар

Стадион: "Ал Байт", Ал Кхор

Дата: 29.11.2022 г.

Час: 17:00 ч.

Съдия: Бакари Гасама (Гамбия)

Нидерландия ще се изправи срещу Катар в последен мач от груповата фаза на финалите на Мондиал 2022, много добре знаейки, че победа или равенство ще класира тима за осминафиналите на Световното първенство през 2022 г. "Оранжевите" могат да продължат и с поражение, ако Еквадор победи Сенегал в другия мач от деня, но това са тънки сметки, които едва ли някой си прави в лагера на Луис ван Гаал.

Нидерландия започна кампанията си с успех 2:0 над Сенегал, с два късни гола, но този резултат по никакъв начин не отразява случващото се на терена и не може да убеди неутралния зрител, че европейците са заслужавали толкова категоричен успеха. Коди Гакпо отбеляза второто си попадение на турнира във втората среща срещу Еквадор, но Енер Валенсия изравни в началото на второто полувреме и в крайна сметка двата тима не се победиха. Най-важното от тези два двубоя са четирите точки, които събраха нидерландците, но главният извод от видяното е, че "оранжевите" са бледа сянка на това, което бяха през последните месеци.

Катар е с две загуби - от Еквадор и Сенегал - и втората нация в света, която напуска турнира в груповата фаза. Южна Африка обаче все пак успя да спечели 4 точки в групата на смъртта с Уругвай, Франция и Мексико през 2010 година, докато хората на Феликс Санчес са без нищо, демонстрирайки до тук липса на качество и опит. Впрочем, ако трябва да сме честни, домакините на турнира се представиха малко по-добре през втората част на втория мач със Сенегал, но като цяло тимът е може би най-слабият на Мондиал 2022.

И двата отбора са без кадрови проблеми. Мемфис Депай два пъти се появи като резерва и вероятно така ще бъде и утре. Голът на Мохамед Мунтари срещу Сенегал може да му осигури титулярно място срещу Нидерландия, но това ще е за сметка на някой измежду Али или Афиф.

Катар вероятно ще играе без напрежение и футболистите ще се постараят да зарадват своите фенове във финалния им мач. Но трудно можем да си представим, че домакините могат да се противопоставят на класата на именития си съперник. Освен това победа на "оранжевите" ще означава първо място в квартета и по-лесен противник в плейофите.

Формата на Гакпо е впечатляваща, така че предложението ни е да се заложи на негов гол, както и на победа на Нидерландия с резултат 3:0.

Прогноза: Нидерландия - Катар 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Катар (Феликс Санчес)
 
Баршам
   
Салман
Коуки
Хасан
Мохамад
Хайдос
Будиаф
Ахмед
Мунтари
Афиф
Али
Гакпо
Бергвийн
Клаесен
Блинд
Копмайнерс
Де Йонг
Дъмфрис
Аке
Ван Дайк
Де Лигт
   
Ноперт
 
Нидерландия (Луис ван Гаал)

Обоснована прогноза: Нидерландия - Катар 3:0

  Сподели
433