Бразилия с трудна победа над Швейцария (видео)


FUTBOL-TV

Бразилия с трудна победа над Швейцария (видео)

Бразилия се наложи с 1:0 срещу Швейцария във втория си мач от група "G" на Световното първенство в Катар. Така "Златистите" постигнаха втори пореден успех в шампионата. Мачът обаче не вървеше добре за "Селесао", тъй като резултатът бе 0:0 до 83-ата минута.

Бразилия изпусна страхотна възможност да поведе след близо половин час игра, когато Рафиня намери с много хубав пас Винисиус в наказателното поле на Швейцария. Винисиус стреля, но не отправи достатъчно добър удар, а Ян Зомер се намеси и спаси, избивайки в корнер.  

Пред Рубен Варгас се откри много добра възможност в наказателното поле на Бразилия в 38-ата минута, но той не успя да нанесе удар. Рафиня центрира коварно от корнер в наказателното поле на Швейцария в 44-ата минута, но Ян Зомер внимаваше и изби топката. 

В 57-ата минута Ричарлисон не успя да засече остро центриране отляво в наказателното поле. В 64-ата минута Бразилия успя да прати топката във вратата на съперника, но попадението бе отменено от ВАР. Винисиус бе изведен на чиста позиция и реализира. Оказа се обаче, че Ричарлисон е бил в засада при едно от единоборствата преди топката да попадне в мрежата.

Бразилците все пак стигнаха до гол, който бе зачетен в 83-ата минута. Тогава брилянтно действие на Казимиро зарадва тима на Тите. Полузащитникът на Манчестър Юнайтед получи възможност за изстрел в наказателното поле и с отличен шут по диагонал не остави шансове на Зомер. 

До края бразилците пропуснаха няколко добри възможности за втори гол. Така или иначе победата отива на тяхната сметка.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
301