Кейрош се обърна към Клинсман


Н. Гавазов

Кейрош се обърна към Клинсман

Старши -треньорът на Иран Карлош Кейрош реагира на думите на германския специалист Юрген Клинсман, който след мача на иранците с Уелс (2:0) заяви, че делегацията на азиатския отбор оказва натиск върху реферите, тъй като това е част от културата им.

"Скъпи Юрген! Решихте да ме наричате Карлош, така че мисля, че е правилно да ви наричам Юрген. Правилно? Дори и без да ме познавате лично, вие се съмнявате в характера ми, като изразявате предубедени мнения. Колкото и да уважавам това, което направихте на терена, тези забележки за иранската култура, иранския национален отбор и моите играчи са позор за футбола. Никой не може да наруши нашето единство.

Бихме искали да ви поканим да дойдете на лагера на нашия национален отбор като гост, да поговорите с играчите и да научите от тях за страната, хората от Иран, поетите и изкуството, алгебрата, за цялата персийска култура, а също и да слушате колко много нашите играчи обичат и уважават футбола.

Разбираме, че като американец или германец може да не подкрепите нещо. Няма проблем. Въпреки вашите възмутителни коментари по BBC, опитите да подкопаете нашите усилия, жертви и умения, ние ви обещаваме, че няма да даваме никакви присъди относно вашата култура, корени и произход и че винаги ще се радваме да ви имаме в нашето семейство.

В същото време искаме да следим отблизо какво решава ФИФА относно вашата позиция като член на техническата група. Защото очевидно очакваме да подаде оставка, преди да посетите нашия лагер“, написа Кейрош в Туитър.

  Сподели
542