Мароко с впечатляваща победа над Белгия


FUTBOL-TV

Мароко с впечатляваща победа над Белгия

Мароко направи нов силен мач, като този път дори постигна победа - 2:0 над Белгия във втория мач на двата тима от груповата фаза на Световното първенство в Катар. В първата си среща мароканците отново се отчетоха със "суха мрежа" при ремито с Хърватия.

В 5-ата минута Миши Батшуай засече центриране отляво, но Мунир Мухамади, който изненадващо се появи на мястото на титуляра Буну, се намеси добре и спаси.  Хаким Зиеш опита изстрел от далечна дистанция в 21-ата минута, но топката премина над напречната греда.

Във втората минута на продължението Хаким Зиеш отправи директен удар от пряк свободен удар. Тибо Куртоа не успя да се намеси по най-добрия начин, тъй като нямаше добра видимост и топката премина голлинията. Главният рефер Сесар Рамос преразгледа ситуацията с VAR. Голът не бе зачетен заради засада на Ромен Саис, който е бил в активна позиция при изстрела на Зиеш.

След почивката Мароко продължи да играе много добре и това бе възнаградено. Абделхамид Сабири откри резултата в 73-ата минута от фаул встрани на наказателното поле, който попадна право в мрежата на не реагиралия не особено добре Куртоа. 

Във втората минута на добавеното време на срещата след силно изритана топка от Мунир, Закария Абухал свали за Зиеш, който напредна с топката в крака и центрира в наказателното поле. Там бе отново Абухал, за да засече и да сложи край на интригата в двубоя - 2:0.

  Сподели
409