ФИФА няма да наказва Ондуа


Н. Гавазов

 ФИФА няма да наказва Ондуа

Прессекретарят на Международната футболна федерация (ФИФА) Джовани Марти говори за инцидента, при който играчът на националния отбор на Камерун Гаел Ондуа се появи на мача с Швейцария от Световното първенство в Катар с изображението на знамето на страната - терорист Русия на обувките си.

"Мога да ви кажа, че дисциплинарната комисия знае за това, но тук няма проблеми, защото той е израснал в Русия. Той е от Камерун и Русия и това е само знамето на страната му. ФИФА каза, че руските знамена не са разрешени? Дисциплинарната комисия знае за пбувките му, но няма проблем. Още веднъж, той е от Камерун и Русия. Има двойно гражданство.

Каква е разликата между руското знаме и капитанската лента с надпис One Love? Не искам да навлизам в подробности. Това е всичко, което исках да кажа", заяви Марти.

Припомняме, че защитникът на камерунския национален отбор Ондуа влезе като резерва в 68-ата минута на мача от 1-ия кръг на Световното първенство с отбора на Швейцария. Камерунците загубиха с 0-1. Играчът се появи на терена с изображението на руското знаме на обувките си, което предизвика обществено недоволство.

  Сподели
193