Сърбия ще се надигне срещу Камерун


Н. Атанасов

Сърбия ще се надигне срещу Камерун

КамерунСърбия
Стадион: ""Ал Джануб“, Ал Вакра
Дата: 28.11.2022 г.
Час: 12:00

От 1982 г. насам националният отбор на Камерун не успя само в три от случаите да се класира на Мондиал - през 1986, 2006 и 2018. Във всички останали пъти "лъвовете“ мереха сили с най-заслужилите на планетата.

В първия си мач от настоящото Световно първенство Камерун остави много добри впечатления от играта си, но за съжаление отстъпи с 0:1 от Швейцария.

За символичните домакини няма отсъстващи играчи.

Сърбия има утвърдени традиции на редовен участник на световни футболни финали, макар и повечето да са под името на Югославия. След разпадането на федеративната република сръбската федерация се обособява през 1992 г. и оттогава "орлите“ имат пет участия на Мондиали. В последните си три участия – през 2006 г., 2010 г. и 2018 г., балканците отпаднаха в груповата фаза, но сега възпитаниците на легендата Драган Стойкович са мотивирани да се класират към елиминиациите.

В настоящия отбор на "орлите“ е пълно с много талантливи и перспективни играчи, които защитават цветовете на водещи европейски отбори.

В първия си мач сърбите отстъпиха с 0:2 от фаворита в групата Бразилия.

Под въпрос за балканците е Филип Костич, но пък нападателят на Ювентус Душан Влахович се завръща и се очаква да си партнира напред с Александър Митрович.

Сърбия и Камерун имат само един изигран двубой помежду си, през 2010 г., като той е приятелски и тогава "орлите“ печелят с 4:3.

Двубоят е важен за двата тима, тъй като който спечели ще запази шансове за участие на 1/8-финалите, докато загубилият ще отпадне.

Прогноза: Камерун – Сърбия 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Сърбия (Драган Стойкович)
 
В. Милинкович-Савич
   
Миленкович
Велкович
Павлович
Живкович
Лукич
С. Милинкович-Савич
Младенович
Тадич
Влахович
Митрович
Токо-Екамби
Чупо-Мотинг
Мбемо
Хонгла
Гуе
Ангиса
Толо
Нкулу
Кателето
Фаи
   
Онана
 
Камерун (Ригоберт Сонг)

Обоснована прогноза: Камерун - Сърбия 1:2

  Сподели
665