Карагър: Магуайър и Стоунс са най-добрите централни защитници


Н. Гавазов

Карагър: Магуайър и Стоунс са най-добрите централни защитници

Експертът на Sky Sports Джейми Карагър смята, че Хари Магуайър и Джоунс Стоунс са най-добрата двойка централни защитници на Англия.

Старши -треньорът на англичаните Гарет Саутгейт заложи именно на двойката Магуайър и Стоунс в мача срещу Иран на Мондиал 2022 в понеделник.

Въпреки че Англия допусна два гола, Карагър одобрява избора на Саутгейт.

"Мисля, че това винаги е било предначертано. Повечето хора биха казали, че те двамата са най-добри централни защитници в нашата страна и затова Гарет Саутгейт винаги е клонял към тях.

Това бяха трудни месеци за Хари Магуайър и много по-трудни психически, отколкото по отношение на играта му на футболния терен.

Но той играе изключително добре за Англия и затова почувствах, че Саутгейт ще използва всеки. Той винаги е бил много отдаден на играчи, които са се справили добре за него в предишни години и големи турнири, така че Саутгейт може да бъде разбран.

Англия е разстроена с два гола, допуснати от Иран, който също удари греда. Но Стоунс и Магуайър са двама от най-добрите централни защитници, които Англия има, а в допълнение Магуайър удари и гредата, показвайки, че може да бъде полезен дори и при статични положения пред чуждата врата. Тях ги очакват много по-сериозни съперници", заяви Карагър.

  Сподели
619