Скалони: Получихме удар, но трябва да реагираме


Н. Гавазов

Скалони: Получихме удар, но трябва да реагираме

Старши -треньорът на националния отбор на Аржентина Лионел Скалони говори за емоциите си след поражението в мача със Саудитска Арабия от 1-ия кръг на Мондиал 2022, а също така сподели очакванията си за предстоящия мач с Мексико.

"Първия ден имахме шок, но на следващия ден ставаш и мислиш за следващия мач. Няма друг избор. Винаги казвам, че трябва да сме готови за момента, в който ни ударят. Точно тогава имаме нужда от подкрепата на всички. Аз съм първият, който бе готов за това. Случва се, това е футбол. Можеш да загубиш мача - въпросът е как ще реагираш.

Нормално е, когато отидеш на първия мач от Световното първенство, да усетиш вълнението. Трябва да представляваш отбор като Аржентина, който е различен от много отбори. Лео е добре, както и всичките му съотборници. Всички знаят, че все още много зависи от нас.

Не знам откъде идват слуховете, че Меси не е тренирал вчера. Той е добре и имаме нужда от него повече от всякога. Физически е добре, психически също е добре. Няма проблем.

Играем футбол с цялата отговорност. Цялата държава е зад нас, а който влезе на терена, оставя всичко до капка. Няма съмнение, че този отбор винаги ще се бори до последната минута, за да направи разликата. Трябва да покажем, че сме в добра форма.

Мексико е много добър отбор. Имаме много изравнена група. Мексиканците имат много ясни идеи за игра, те са атакуващ отбор със страхотен треньор. Но ние имаме собствен стил на игра и не трябва да се съмняваме в него. Да, можете да получите удар като този, който получихме онзи ден, но за нас е ясно, че трябва да продължим в същия дух и да направим всичко, което планирахме преди мача със Саудитска Арабия“, заяви Скалони.

  Сподели
203