Катар се отпуши, но победата е на сметката на Сенегал


FUTBOL-TV

Катар се отпуши, но победата е на сметката на Сенегал

Сенегал се поздрави с победа - 2:1 над домакина Катар в среща от груповата фаза на Световното първенство. И двата тима стартираха с поражения, но днес сенегалците грабнаха първи три точки, които им гарантират шансове за излизане от групата. Катар от своя страна ще изиграе протоколен трети мач, тъй като домакините вече нямат шансове да продължат напред.

В 16-ата минута Крипан Диата стреля по диагонала, но вратарят изби в корнер. При последвалото центриране Мешаал Баршам увисна, но имаше късмет, че топката не стигна до мрежата му.  В средата на първото полувреме след добро двойно подаване Идриса Гана Гей излезе на стрелкова позиция и пробва шут по земя, но покрай целта.

В 41-вата минута Сенегал излезе напред в резултата след безумна грешка на Буалем Хухи. При едно никакво подаване вместо да изчисти, заложи топката на крака на Булайе Диа. Нападателят беше безпощаден и вкара с плътен удар в близкия ъгъл.

Сенегал нанесе втория си удар в 48-ата, когато Диедиу удвои с глава след центриране от корнер. 

Катар за малко да се върне в мача. Абделхаким Хасан имаше възможност да намали изоставането на родината си. Неговият опит обаче премина на сантиметри покрай целта. Час игра след първия съдийски сигнал Абделхаким Хасан пробва късмета си с шут от сериозна дистанция. Топката профуча заплашително покрай вратата на Едуар Менди. Вратарят на Челси се отличи и в 67-ата минута, когато се справи с удар на Мохамад.

В крайна сметка домакините стигнаха до гол и това се случи в 78-ата минута. Тогава смяната Мунтари надскочи всички в наказателното поле на Сенегал и с глава реализира за 1:2. 

Интрига имаше до пет минути преди края на редовното време. Тогава Амаду Бамба Диенг вкара трети гол във вратата на Катар и сложи точка на спора. Така в крайна сметка победата отиде на сметката на Сенегал.

  Сподели
373