Магуайър се сравни с Роналдо


Н. Гавазов

Магуайър се сравни с Роналдо

Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър се сравни с нападателя Кристиано Роналдо.

В навечерието на Световното първенство в Катар имаше спекулации дали старши треньорът на Англия Гарет Саутгейт трябва да използва Магуайър, който загуби мястото си в титулярния състав на Юнайтед този сезон.

Магуайър отговори с достойнство, като допринесе за победата с 6:2 над Иран в понеделник. Според Хари, той спокойно реагира на критиките - в края на краищата дори най-добрите са критикувани във футбола.

"Разбира се, никой футболист не обича да бъде критикуван. Но това е част от играта. Играх рамо до рамо с Кристиано през последните няколко години и той е един от най-великите футболисти, които някога са ритали топката.

Дори той е критикуван ден след ден и ако това се случи на него, може да се случи на всеки. Аз съм в позицията да играя за Манчестър Юнайтед и да съм капитан, така че критиката е част от играта.

За мен Кристиано Роналдо е един от най-великите играчи на всички времена и тъй като той е критикуван ежедневно, това може да се случи на всеки. Просто продължавам да работя и да давам всичко от себе си. Това е всичко, което мога", заяви Магуайър.

  Сподели
254