Камерунец наказа Камерун за супер швейцарски старт на Мондиала (видео)


FUTBOL-TV

Камерунец наказа Камерун за супер швейцарски старт на Мондиала (видео)

Швейцария се поздрави с минимален успех - 1:0 над Камерун в откриващата битка от група “G" на Мондиал 2022. Двубоят бе сравнително равностоен, като камерунците направиха някои доста сериозни пропуски и в крайна сметка играчите в червени екипи се поздравиха с победата.

Камерун направи много сериозен пропуск в 10-ата минута.Браян Мбемо получи отличен извеждащ пас зад гърба на отбраната на Швейцария и изскочи в наказателното поле и последва удар, но Ян Зомер спаси. След това отбитата топка попадна в Карл Токо Екамби, който стреля от много добра позиция, но над напречната греда в аут.

След половин час игра на Зомер пак му се наложи да се намесва - този път след засичане на Мартин Хонгла. В 35-ата отборът на Камерун създаде нова опасност след центриране отдясно и този път голът изглеждаше сигурен, но в последния момент защитникът на европейците Силван Видмер успя да изпревари Токо Екамби.

Второто полувреме започна с гол. Роденият в Камерун Брийл Емболо беше точен в 48-ата минута. Джердан Шакири центрира в наказателното поле на Камерун, където Никола Нкулу остави непокрит Бреел Емболо, а той се възползва от открилата му се възможност, за да вкара топката във вратата на Андре Онана.

Малко по-късно Чупо-Мотинг преодоля Аканжи, след което стреля от малък ъгъл, но Ян Зомер се намеси и спаси. В 66-ата се стигна до същата ситуация като попадението. Този път Рубен Варгас получи шанс да завърши, но сега Онана спаси. При последвалия корнер Емболо бе близо до гола след като видя празната врата, но като в последния момент Нкулу протегна крак и чукна топката.

До края имаше още положения, но до нов гол така и не се стигна. В крайна сметка 3-те точки отиват на сметката на Швейцария.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
451