Втора изненада в Катар: Япония шокира Германия след обрат (видео)


FUTBOL-TV

Втора изненада в Катар: Япония шокира Германия след обрат (видео)

Втората изненада на Световното в Катар вече е факт! Япония се наложи над един от фаворитите за трофея - Германия с 2:1. При това Бундестима имаше аванс до почивката, но въпреки това се стигна до обрат.

Преди срещата националният отбор на Германия позира с ръка на устата в знак на протест срещу липсата на свобода на словото в Катар.

В осмата минута грешка в средата на терена доведе до бързо нападение за “самураите" и Маеда прати топката в мрежата, но беше в положение на засада при извеждащото подаване на Ито.

В 32-рата минута Раум се включи страхотно в наказателното поле. Той беше изведен с технично подаване и успя да овладее. Шуичи Гонда не успя да играе с топката и го повали на земята. Иван Бартън веднага посочи бялата точка. ВАР потвърди решението на главния съдия. Гюндоган застана зад топката, стреля във вратата и вкара за 1:0.

До края на първата част доминацията на Германия продължи и в добавеното време стигна до втори гол, но той бе отменен след разглеждане с ВАР, тъй като Кай Хавертц бе в положение на засада. Той получи топката от Гнабри, но бе зад защитата. Секунди преди почивката и японците стигнаха до добра възможност. След удар с глава на Маеда от отлична позиция топката мина покрай вратата.

В началото на втората част Германия можеше да удвои преднината си. Мюлер проби през центъра и изведе Гнабри. Последва мощен изстрел в близкия ъгъл, но в напречната греда. Час игра след началото късметът отново беше на страната на японците. Мусиала изведе Гюндоган в коридор. Завършващият удар по земя се отби от левия страничен стълб и излезе в аут.

В 73-ата минута Нойер направи страхотно спасяване, след като Асано бе оставен в наказателното поле и стреля. Сакай стреля неточно при добавката. Малко по-късно влезлият като резерва Минамино получи топката от Митома и пусна остро центриране. Нойер отклони топката, но тя попадна в Доан, който я заби в мрежата - 1:1.

В 83-ата минута Такума Асано направи пълен обрат! Той достигна до хубаво подаване на ръба на засадата в наказателното поле и стреля под напречната греда - 1:2. 

В добавеното време немците имаха претенции за дузпа, каквато не бе отсъдена. Малко след това Леон Горетцка стреля много силно, но не успя да намери целта. В крайна сметка Германия стартира със загуба на Световното.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
584