Левандовски профука дузпа, Полша спечели само точка срещу Мексико (видео)


FUTBOL-TV

Левандовски профука дузпа, Полша спечели само точка срещу Мексико (видео)

Мексико и Полша не успяха да излъчат победител, завършвайки наравно при резултат 0:0 в първи мач и за двата тима, който е от група “С" на Мондиала в Катар.

Положения имаше и пред двете врати, но най-много може да съжалява Роберт Левандовски, който пропусна дузпа за европейския отбор в 58-ата минута.

През първата част нямаше чак толкова голови положения. В 11-ата минута Луис Чавес центрира добре отляво, а Ектор Морено стреля с глава във вратарското поле, но прати топката над вратата.

След половин час Луис Чавес изведе Хесус Гаярдо в наказателното поле, но ударът на левия бек на мексиканците мина покрай вратата.

в 52-ата минута Чъки Лосано пробва удар след пробив от лявото крило, но Войчех Шчесни спаси.

В 54-тата обаче Левандовски беше блокиран от Ектор Морено. Последва разглеждане на ситуацията за евентуална дузпа заради задържане от страна на защитника на "ацтеките". Главният рефер изгледа повторение край терена и посочи бялата точка. Лева обаче не успя да вкара, а Очоа спаси с плонж вляво.

В 64-тата шансът за малко да помогне на Мексико да поведе, след като отклонен удар можеше да залъже Шчесни, но вратарят на Полша все пак успя да избие. В добавеното време Криховяк стреля силно, но не бе точен.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
357