Мексико и Полша няма да се победят


Н. Гавазов

Мексико и Полша няма да се победят

Мексико - Полша

Стадион: "974", Доха

Дата: 22.11.2022г.

Час: 18:00 ч.

Съдия: Крис Бийт (Австралия)

Мексико и Полша се срещат още в първия кръг на груповата фаза на финалите на Мондиал. И двата тима са стабилни средняци в световния футбол през последните години, а сега ще изясняват кой е по-достоен да се класира за плейофите. Съставът на квартета е такъв, че почти сигурно загубилият ще напусне турнира.

Интригата в тази среща е, че съперниците не се намират в оптимална форма. Това, което видяхме в приятелските срещи не дава повод за оптимизъм на феновете.

Мексико в последните контролни срещи не блести, а на тима му липсва стабилност. Отделна тема е, че играта на отбора повдига въпроси, въпреки победите над Перу и Ирак. Основният проблем за "ацтеките" е реализацията на положенията и това личи най-много в двубоите с по-сериозни съперници. Последният мач на мексиканците бе срещу Швеция, който американците загубиха с 2:1.

Полша не се представи толкова добре в Лигата на нациите, но и не можем да говорим за катастрофа след равенствата с Нидерландия и победата над Уелс като гост. В крайна сметка Роберт Левандовски и компания заеха 3-то място в своя квартет, оставайки в групата. Проблемът е, че поляците отбелязаха само шест гола в шест мача, което показва за проблеми в атаката. Позитивното е, че Полша спечели последната приятелска среща, която бе срещу Чили.

Мексиканците имат един от най-възрастните отбори на Световното първенство, само иранският тим е на повече години. Има много имена, познати на широката публика: Ървин Лозано, Андрес Гуардадо, Хектор Ерера, а Гийермо Очоа отива на петото си Световно първенство. Липсва само Хесус Корона, който не беше взет заради контузия.

Поляците практически са без кадрови загуби. Всички най-силни са в редиците и са готови за турнира в Катар. За разлика от мексиканците, поляците имат много талантливи младежи, които вероятно ще са обект на внимание от страна на скаутите - Якуб Кивер, Никола Залевски и Якуб Камински.

Помежду си тези отбори играха девет пъти. Четири победи са за поляците, три за мексиканците и две равенства. Вярно, само един мач бе официален, когато през 1978 г. поляците победиха отбора на Мексико на Световното първенство в Аржентина.

Букмейкърите дават почти еднакви коефициенти за победа на Полша и Мексико, което предполага равностоен мач. Това очакваме и ние. Най-вероятно съперниците ще загубят много време в изучаване един на друг и няма да форсират събитията. Основната игра ще бъде след почивката, но едва ли и тогава някой от отборите ще успее да наклони везните в своя полза. Съветът ни е за равен мач, с под 2.5 гола в срещата.

Прогноза: Мексико - Полша 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Полша (Чеслав Михниевич)
 
Шчесни
   
Беднарек
Глик
Кивиор
Ках
Шимански
Биелик
Зиелински
Залевски
Левандовски
Свидерски
Вега
Мартин
Лозано
Гуардадо
Алварес
Родригес
Гаярдо
Монтес
Араухо
Санчес
   
Очоа
 
Мексико (Херардо Мартино)

Обоснована прогноза: Мексико - Полша 1:1

  Сподели
531