Англия потегли на 6-та на Мондиал 2022 (видео)


В. Мухарски

Англия потегли на 6-та на Мондиал 2022 (видео)

Англия разби Иран с 6:2 на "Халифа Интернешънъл" във втория двубой от Мондиал 2022. Островитяните бяха по-добрият отбор и за миг не оставиха съмнение в това кой ще бъде крен победител.

В самото начало на мача имаше спорен момент. Пуралиганджи събори Стоунс, а Чешми задържа с ръце Магуайър, който също падна. Реферът обаче реши да не отсъжда дузпа.

Малко по-късно вратарят на Иран Бейранвад се сблъска с Хосейни и дълго време трябваше да му бъде оказвана лекарска помощ. Първоначално той продължи, но малко след това все пак бе заменен. Това може би оказа влияние върху мача.

Джуд Белингам отри резултата в 35-ата минута. Играчът на Борусия Дортмунд засече много добре с глава центриране на Люк Шоу и прехвърли красиво резервният страж на Иран за 1:0.

Букайо Сака удвои в 43-тата. Хари Магуайър свали добре с глава центриране на Трипиър от корнер, след което Букайо Сака стреля под гредата.

Рахийм Стърлинг нанесе третия удар на иранците в добавеното време на първата част, реализирайки атрактивен гол.

След час игра Сака направи 4:0 за "Трите лъва". Tтопката отиде вдясно за Букайо Сака, който финтира бранител на азиатците и с удар по земята матира Хосейни.

Мехди Тареми намали три минути след това, наказвайки бавната реакция на бранителите на Англия.

В 72-ата минута появилият се като резерва преди по-малко от минута - Маркъс Рашфорд се разписа, след като показа страхотна индивидуална класа срещу бранител на Иран и прати по земя топката за пети път във вратата на Иран.

В 89-ата минута смъртоносна контраатака на Англия завърши с попадение на друга резерва - Джак Грилиш. С основна заслуга за гола обаче бе Калъм Уилсън. В добавеното време на Пикфорд му се наложи да се намесва, избивайки топката в гредата след удар на Сардар Азмун. Малко след това реферът се допита до ВАР и видя, че Стоунс е задържал играч на Иран в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. Мехди Тареми бе точен от бялата точка, оформяйки крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
989