Катар - Еквадор: Без фойерверки


Н. Гавазов

Катар - Еквадор: Без фойерверки

Катар - Еквадор

Стадион: "Ал Байт", Ал Кхор

Дата: 20.11.2022г.

Час: 18:00 ч.

Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

Отразяващият местната култура и бит стадион "Ал Байт" ще приеме първия мач от първото в света зимно Световно първенство по футбол, когато домакинът Катар се изправи срещу Еквадор в среща от група А на турнира.

Хората на испанския специалист Феликс Санчес Бас се състезават на най-голямата международна сцена за първи път в историята си, докато южноамериканците се завръщат на финалите на Световната купа след осемгодишно отсъствие.

В групата са още шампионът от Купата на африканските нации Сенегал и финалистите от Световното първенство през 2010 г. Нидерландия, което ще бъде истинско изпитание за домакините, но веднага трябва да кажем, че те взеха участие в четири подгряващи приятелски мача от октомври и спечелиха и четирите. Гватемала, Хондурас, Панама и съвсем наскоро Албания бяха принудени да признаят превъзходството на Катар, който утре ще се опита да стане първият дебютант на финали на Световно първенство, спечелил първия си мач от успеха на Сенегал над тогавашния шампион Франция през 2002 г.

От друга страна, колективът на Санчес Бас ще направи всичко възможно да не стане вторият домакин на Световното първенство, който не успява да излезе от групата - такава съдба сполетя Южна Африка през 2010 г. - но победата тук ще превърне Катар в първия отбор от Азия, който печели първия си двубой в Световната купа.

Еквадор пристигна тук след скандал, като тимът бе изправен пред заплахата от изгонване от турнира, след като използва играч, който не отговаря на условията в квалификациите. От това обаче нищо не се получи и южноамериканците в крайна сметка ще участват в състезанието, след като допуснаха само едно поражение у дома в пресявките, а същевременно постигнаха пет победи и завършиха наравно срещу Бразилия и Аржентина.

Еквадор вече се появи на три издания на турнира през 2002, 2006 и 2014 г., но само веднъж успя да премине отвъд груповата фаза.

Това, което сега обаче прави впечатление е стабилната игра в защита на "трикольорите". Хората на Густаво Алфаро проведоха шест мача от началото на юни, в които не допуснаха гол в собствената си врата. Четири от тези срещи завършиха при нулево равенство, а две с минимални победи за еквадорците. Основният проблем за "трикольорите" и за това вече казахме в представянето на отбора е липсата на нападателна мощ.   Главният нападател Микаел Естрада няма изключителни голове, а качествените халфове са известни повече със своите дефанзивни, отколкото атакуващи умения. Следователно способността на националния отбор на Еквадор да създаде сериозни проблеми на противниковите защитници е съмнителна.

Медицинският екип на Катар вече работи в подготовката за този мач, след като нападателят Ахмед Алааелдин напусна терена в 26-ата минута срещу Албания миналата седмица с неуточнена контузия. Очаква се обаче атаката да се води от Алмоез Али - водещ голмайстор за своята страна с 42 гола -  и Акрам Афиф.

Еквадор няма кадрови проблеми. Мойзес Кайседо , Карлос Груезо или Джереми Сармиенто не играха в приятелския мач с Ирак преди седмица, но причината е, че триото се присъедини към тима след тази среща. Сармиенто ще има нужда от преглед за малък мускулен проблем, но по-скоро става дума за профилактичен преглед, отколкото за нещо сериозно.

Отборите изиграха три приятелски срещи помежду си, по една победа за всеки и едно равенство. Последният мач се проведе преди четири години и беше спечелен от Катар с 4:3, като Алмоез Али и еквадорецът Енер Валенсия отбелязаха дубъли.

Какво да очакваме от първия двубой на финалите на Мондиал 2022? Неутралните зрители не бива да очакват фойерверки или нещо грандиозно. По традиция, двубоите на откриването винаги са били скучни, а играта на съперниците - предпазлива. Срещата обаче е повече от интересна за почитателите на залозите. Еквадор е труден за побеждаване, но и тимът трудно вкарва. От другата страна е Катар с лошата си защита. Южноамериканците обаче са в повече класа в състава, но това се компенсира от фактора домакинство.

Мнозина биха се доверили на букмейкърите и биха заложили на победа за Еквадор. Ние обаче предлагаме друга алтернатива, с много висок коефициент - равен, който би умножил парите ви три пъти, ако познаете.

Прогноза: Катар - Еквадор 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Еквадор (Густаво Алфаро)
 
Домингес
   
Арболеда
Торес
Хинсапе
Еступинян
Пресиадо
Кайседо
Груесо
Ибара
Валенсия
Естрада
Али
Афиф
Ахмед
Будиаф
Хайдос
Хатем
Мигел
Хасан
Рави
Хоухи
   
Шийб
 
Катар (Феликс Санчес)

Обоснована прогноза: Катар - Еквадор 0:0

  Сподели
663