Отборите на Аржентина и Уругвай донесоха два тона месо в Катар
Н. Гавазов
Националните отбори на Аржентина и Уругвай отнесоха почти два тона месо в Катар за Световното първенство по футбол през 2022 г., според ESPN.
Отборите взеха по 900 кг месо. И двете страни са сред най-големите потребители на месо в света. Асадо е популярно ястие в Аржентина и Уругвай. Приготвя се от парчета месо, изпържени на скара.
"Мате, асадо и футболът са свързани помежду си в Уругвай и са част от нашата култура. Искаме да предадем качеството на продукта, натурален и органичен, а Световното първенство е най-доброто време за това“, заяви Конрадо Фербер, президент на Националния институт за месо на Уругвай.
"Любимата ми храна е асадо, но това е нещо повече от храна. Създава атмосфера на съюз и колективна химия. Това е част от нашата култура, черта на аржентинския характер. Точно по това време можем да си говорим, да се смеем, да се отпуснем и да си побъбрим... Не става дума непременно за месо, въпреки че го обичаме. Това означава да бъдеш част от група, която се създава [чрез хранене и общуване]“, заяви старши -треньорът на Аржентина Лионел Скалони.
Сподели