Англия ще стартира силно с Иран


И. Ангелов

Англия ще стартира силно с Иран

Англия - Иран
Стадион: Калифа Интернешънъл, Доха
Дата: 21.11.2022 г.
Час: 15:00 ч.

Англия не загуби в нито един от десетте си квалификационни мача и събра 26 от максимални 30 точки в квалификациите, вкарвайки 39 гола. Това е 16-то появяване на Световно от тима, и седмо поред, най-дългата поредица от класирания за "Трите лъва". Известно е, че тази страна последно спечели състезанието през 1966 г. През 2018 г. тимът бе четвърти след загубата от Хърватия на четвъртфиналите и от Белгия за третото място.

Иран също спечели квалификационната си група и само веднъж загуби за да достигне до шестата си поява на Световни финали. Първото класиране на тима на световно бе през 1978 г., и от тогава до днес този отбор не е продължавал след групите.

В състава на домакините Гарет Саутгейт има малки проблеми, след като повика невъзстановилия се още Кайл Уокър поради липсата на опции в защита. Очаква се той да може да играе във втория мач на Англия, докато Джеймс Мадисън е под въпрос заради травмата си от последната среща за Лестър срещу Уест Хем, която напусна принудително с травма в коляното.

При гостите въпросителни имаше за нападателя Сардар Азмун, но той преодоля травмата си и ще води отбора.

В последните 5 мача на Англия за световното видяхме средно под 2.5 гола. Толкова видяхме в 7 от последните 8 мача с участие на Иран. Символичният гост не е лек отбор и владее играта на контра. 12 от 18-те последни гола на Световно за Англия бяха от статични положения.

Прогноза: Англия - Иран 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Иран (Карлош Кейрош)
 
Бейранванд
   
Канаани
Калилзадех
Мохарами
Хайсафи
Нуролахи
Езатолахи
Амири
Джаханбакш
Тареми
Азмун
Фоден
Кейн
Сака
Шоу
Райс
Белингам
Трипиър
Магуайър
Дайър
Стоунс
   
Пикфорд
 
Англия (Гарет Саутгейт)

Обоснована прогноза: Англия - Иран 2:0

  Сподели
497