България ще се справи с Люксембург


FUTBOL-TV

България ще се справи с Люксембург

България - Люксембург
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 06.09.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Гедиминас Мазейка (Литва)


България приема Люксембург на стадион "Васил Левски" на връх националния празник - 6 септември, в първата си квалификационна среща за предстоящото Световно първенство. "Трикольорите" попаднаха в доста трудна група и 3-те точки в двубоя срещу този съперник са задължителни. В противен случай, "лъвовете" може да развеят бялото знаме още след първия кръг. Прогнозата на Futbol-tv е за знак - 1.

Крилото Александър Тонев се разболя и е единственият със здравословни проблеми в лагера на националния отбор на България. На пътя към Мондиал 2018 сме в тежка група с Франция, Холандия, Швеция, Беларус и Люксембург. През уикенда Сашо Тонев дебютира за Кротоне, след като през юли подписа с новака в Серия А. Българинът имаше добри изяви, но тимът му допусна обрат от 1:0 до 1:3 от Дженоа. Тонев пропусна една малка част от подготовката на българите и почти сигурно това ще окаже влияние върху избора на Ивайло Петев за състава.

Селекционерът все пак получи и добра новина от лекарския си щаб - капитанът Светослав Дяков е напълно здрав и ще започне двубоя във вторник. Халфът получи редица тежки удари по време на реванша на Лудогорец от плейофа за влизане в Шампионската лига срещу Виктория Пилзен. Съни дори бе сменен 10 минути преди края, а след това бе аут от шампионатния мач на разградчани срещу Локомотив Пловдив.

Удар по време на една от тренировките на националите получи нападателят на Берое Георги Божилов. Травмата обаче не е сериозна и той ще може да вземе участие в предстоящия мач, стига селекционерът да му гласува доверие.

"Трябва да се представим на ниво и да изиграем един добър мач. Отнасяме се с нужното уважение и респект към отбора на Люксембург. Доста видео записи гледахме. Ние сме наясно срещу какъв отбор излизаме. Надявам се утре до голяма степен да сме максимално концентрирани, да играем това, което трябва и съм сигурен, че ще се поздравим с успех", заяви Ивайло Петев.

В състава на Люксембург най-голямо впечатление прави бившият нападател на ЦСКА Аурелиен Йоахим. Той почти сигурно ще поведе атаката на националния си тим, тъй като е от играчите, които се занимават професионално с футбол.

"Намираме се в много тежка група с големи футболни нации като Франция, Холандия и Швеция. Тимовете на България и Беларус също са силни, въпреки че са по-ниско в ранглистата на ФИФА от първите три изброени. Предстоящият ни съперник записа победа срещу бъдещия европейския шампион Португалия и въпреки, че това се случи в контрола, е показателно за качеството на опонента", каза селекционерът на Люксембург Люк Холц.



Последни 5 изиграни срещи:

България:

13 октомври България - Азербайджан 2:0 (Квалификация за Евро 2016)
25 март Портулагия - България 0:1 (Приятелска среща)
29 март Македоняи - България 0:2 (Приятелска среща)
03 юни Япония - България 7:2 (Кирин Къп)
07 юни Дания - България 4:0 (Кирин Къп)

Люксембург:

17 ноември Люксембург - Португалия 0:2 (Приятелска среща)
25 март Люксембург - Босна и Херцеговина 0:3 (Приятелска среща)
29 март Люксембург - Албания 0:2 (Приятелска среща)
31 май Люксембург - Нигерия 1:3 (Приятелска среща)
02 септември Латвия - Люксембург 3:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

България - Люксембург

12 срещи
12 победи за България
0 равенства
0 победи за Люксембург
Голова Разлика: 34:5 за България




ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - ЛЮКСЕМБУРГ 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
234