Сантош: Убеден съм, че ще сътворим история


Н. Гавазов

Сантош: Убеден съм, че ще сътворим история

Старши-треньорът на националния отбор на Португалия Фернандо Сантош в навечерието на финалния мач от Евро 2016 срещу Франция отбеляза, че е уверен в своя тим.

"Това е първи финал между националните отбори на Португалия и Франция. Убеден съм, че Португалия ще сътвори история. Отборът от самото начало бе уверен в себе си. Искам французите да продължават да говорят, че Португалия незаслужено печели, а ние да занесем трофея у дома си", заяви Сантош.

"Нашият отбор е сплав от младост и опит. Младите футболисти ни дават повече наглост на терена. Опитните играчи са свикнали да побеждават. Всички заедно вършим едно нещо. И ще го доведем до край, ако продължаваме в този дух", каза още специалистът.

"Франция показа класата си срещу Германия. Те с уважение се отнесоха към съперника и победиха, играейки своя футбол. Едва ли французите ще използват същия план срещу нас. Предполагам, че ще започнат агресивно и ще се опитат да ни притиснат към вратата. Това ще е мач между два големи отбора. Напълно сме концентрирани върху това, което правим. Нашата стратегия е да намерим пътя към победата", каза още Сантош.

 

  Сподели
101