Португалия е първият полуфиналист (видео)


И. Ангелов

Португалия е първият полуфиналист (видео)

Португалия ще играе на полу-финалната фаза от Евро 2016 след като днес при 1:1 в редовното време и продълженията срещу Полша се стигна и до дузпи, при които португалците вкараха всичките си удари, а Якоб Блашиковски сбърка и така поляците бяха изхвърлени от турнира.

Първата част беше за поляците днес, като още след 2 минути игра Гросицки спринтира добре и центрира за Левандовски в наказателното поле, и нападателят вкара първото си попадение в Евро 2016 - 1:0.

В тази част Полша използваше именно тактиката с бързи контри, които завършваха с удари на Милик или Левандовски, като до почивката няколко опасности се разминаха за Патрисио. В 31-ата минута Роналдо имаше основания да иска дузпа когато беше повален от Паздан в наказателното поле при едно центриране, но Феликс Брих подмина ситуацията.

Малко след това обаче Португалия стигна до гол когато Нани с атрактивно отиграване с пета намери Ренато Санчес на удобна позиция, но срещу няколко от бранителите на противника. Той стреля, топката се отклони от Кришовяк и влетя през Фабиански за 1:1.

След почивката Португалия успя да овладее топката напълно, като Роналдо се отчете с няколко големи пропуска. Първо в 60-ата минута при добро положение той не нацели топката, а след като Мутиньо се появи в игра и успя да го намери над отбраната сам срещу вратаря, той отново не нацели кълбото когато трябваше да вкара. 

Така се достигна до продължения, в които умората не позволи много атрактивен футбол от двете страни. Тук по-добрите положения бяха пред поляците и конкретно Левандовски на два пъти. Стигна се до дузпи, които се развиха по следния начин:

1. Кристиано Роналдо матира категорично Фабиански - 2:1
2. Роберт Левандовски изпрати Патрисио в грешната посока - 2:2
3. Ренато Санчес изведе Португалия напред отново с мощен удар в ъгъла - 3:2
4. Милик стреля прецизно по земя в гредата и мрежата за 3:3
5. Жоао Мутиньо също стреля прецизно по земя в левия ъгъл за 4:3
6. Камил Глик стреля силно и прати Патрисио в грешна посока - 4:4
7. Луиш Нани изпрати Фабиански в грешна посока за 5:4
8. Блашиковски пласира удар в десния ъгъл, но Патрисио успя да спаси с една ръка - 5:4
9. Рикардо Куарешма с мощен удар в средата донесе победата за Португалия и изпрати своите на полу-финал - 6:4. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
142