Исландия изхвърли Англия от Евро 2016


И. Ангелов

Исландия изхвърли Англия от Евро 2016

Сензацията на Европейското първенство вече има име след като дебютантът в турнира Исландия ще играе на четвърт-финали срещу домакина Франция. До това се стигна след като днес исландците отстраниха Англия с 2:1 при едно беззъбо представяне на "Трите лъва" и вдъхновена игра на дебютантите.

Срещата започна перфектно за Англия когато Стърлинг бе намерен в предни позиции и спечели дузпа, която капитанът Уейн Рууни реализира хладнокръвно с мощно изпълнение за 1:0.

Само след 2 минути обаче резултатът стана 1:1 когато след странично хвърляне и отклоняване на топката от Арнасон, Сигурдсон успя да вкара.

В 18-ата минута обаче Исландия обърна срещата, като това стана след добри действия в атака и удар на Сигторсон, който намери дистанция между бранителите и стреля в обсега на Харт по земя, вратарят успя да играе с топката, но го направи слабо и тя влезе в мрежата за 2:1.

От този момент Англия започна да играе нервно и да греши, макар да доминираше във владението и създадените положения. На почивката Ерик Дайър бе заменен от Джак Уилшър, но това не промени картината на терена - Англия доминираше във владението, а при контрите си Исландия създаваше опасности за Харт.

Играта за англичаните се подобри с появата на Варди и Рашфорд във втората част, но те нямаха достатъчно време за да спасят своите. Именно Варди може би беше най-близо до гола когато в 94-ата минута при центриране се размина с малко при опит да играе с глава от непосредствена близост. В крайна сметка резултатът не се промени повече.

  Сподели
193