Германия - Словакия: Краят на приказката


Н. Гавазов

Германия - Словакия: Краят на приказката

Германия - Словакия
Стадион: "Пиер Моруа", Лил Метропол
Дата: 26.06.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

Германия и Словакия се срещат в много любопитен мач от осминафиналите на Европейското първенство по футбол. Срещата идва е по-малко от месец след последния двубой между тези два тима в Аугсбург. Тогава хората на Ян Козак успяха не само да върнат един гол, но да вкарат още два за крайното 3:1, с което похвалиха световния шампион. Веднага ще уточним, че в тази злополучна среща Йоахим Льов експериментира със състава и окончателно се убеди, че играта с трима защитника не е най-доброто нещо за Бундестима, така че утре ще видим съвсем друго лице на шампиона.

Германия стигна до тук, след като завърши на върха в класирането в своята група, постигайки две победи и равенство. Немците обаче не оправдаха очакванията за убедителна игра и тотално надмощие в мачовете си, като основният проблем дойде от реализацията на положенията. Както се предполагаше, една от причините е отсъствието на типичен нападател, а втората е с използването ма Марио Гьотце на върха на атаката - едва в третата среща Льов промени това, но то се оказа недостатъчно срещу добре организираната защита на поляците.

Словакия се класира за осминафиналите като един от най-добрите трети в групата си. Хората на Козак започнаха лошо, с изненадваща загуба от Уелс, която обаче бе последвана с победа 2:1 срещу Русия. В последния мач в групата срещу Англия словаците предоставиха инициативата на своя противник и с 35% владение на топката и два удара към вратата Харт Словакия измъкна точката.

Добрата новина за Германия е завръщането на Боатенг, който се възстановяваше от мускулна травма, получена в срещата със Северна Ирландия.

Що се отнася до Словакия, отборът няма наказани или контузени футболисти, така че 11-те титуляра на Козак ще бъдат тези от мача с Англия.

Няма никакви съмнения относно фаворита в мача, но също така трябва да кажем, че световният шампион изглеждаше изморен и в трите си мача от груповата фаза, а и защитата допусна някои фрапантни грешки, като само късметът попречи на противниците да разпечатат вратата на Нойер. Словаците обичат да играят контраатакуващо и е редно да си зададем въпроса, дали хората на Козак няма да станат първите, които ще поразят вратата на шампиона?

Разсъждавайки в тази посока, напълно е възможно да очакваме голове и от двата отбора, а по-голямата класа на Бундестима предполага немците да отбележат повече попадения от своя съперник, така че съвсем логичен изглежда резултат 2:1 или 3:1 за Германия, което ще сложи край на приказката за словаците.

Прогноза: Германия - Словакия 3:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Германия:

29 май Германия - Словакия 1:3 (Приятелска среща)
04 юни Германия - Унгария 2:0 (Приятелска среща)
12 юни Германия - Украйна 2:0 (Евро 2016, Група С)
16 юни Германия - Полша 0:0 (Евро 2016, Група С)
21 юни Северна Ирландия - Германия 0:1 (Евро 2016, Група С)

Словакия:

29 май Германия - Словакия 1:3 (Приятелска среща)
04 юни Словакия - Северна Ирландия 0:0 (Приятелска среща)
11 юни Уелс - Словакия 2:1 (Евро 2016, Група В)
15 юни Русия - Словакия 1:2 (Евро 2016, Група В)
20 юни Словакия - Англия 0:0 (Евро 2016, Група В)


Досегашни срещи:

Германия - Словакия

10 срещи
7 победи за Германия
0 равенства
3 победи за Словакия
Голова Разлика: 22:12 за Германия

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
99