Триумф за Полша след дузпи срещу Швейцария


FUTBOL-TV

Триумф за Полша след дузпи срещу Швейцария

Полша победи Швейцария след изпълнения на дузпи и по този начин се класира на 1/4-финал на Евро 2016. В редовното време двата тима завършиха наравно - 1:1.

Още в първата минута на мача се откри отлична възможност пред Милик, който обаче не успя да уцели опразнената врата на съперника. В 10-ата минута бе отговорът на швейцарците, след като Джемайли прати топката в мрежата, но от външната част. В 31-ата минута Гросицки бе намерен добре от Левандовски, но последвалия удар не намери очертанията на вратата. Малко след това нов пропуск направи Милик.

Все пак резултатът бе открит в 39-ата минута. Отлична контраатака на Полша завърши с гол, след като Гросицки проби отляво и намери великолепно Блашчиковски в наказателното поле, а той прати топката в мрежата - 1:0. Ведмага след почивката се стигна до едно опасно разбъркване в наказателното поле на поляците след изпълнение на ъглов удар. Джемайли отклони топката с глава, но бранител на Полша успя да избие топката малко пред голлинията.

В 51-ата минута Шакири отправи страхотен удар, но Фабиански успя да избие топката. Три минути след това Блашчиковски стреля хубаво, но Зомер се справи с положението. В 73-ата минута бе и едно от най-красивите спасявания на Евро 2016. Фабиански по великолепен начин изби топката след красив удар от фаул на Родригес.

В 78-ата минута се стигна до великолепна възможност за Швейцария да изравни. Първо Джуру стреля, но ударът му бе отбит, а след това Сеферович нацели горната греда. Все пак равенството бе факт в 82-ата минута. Шакири се разписа със странична ножица от границата на наказателното поле и донесе радост на феновете на тима, които са на стадиона.

Така се стигна до две продължения, като в първото до интересна ситуация не се стигна, но през второто Дердийок на два пъти пропусна да се разпише. В крайна сметка се стигна до изпълнения на дузпи.

При наказателните удари единствено Джака пропусна, пращайки топката далеч от вратата. Така Полша ще срещне на 1/4-финалите победителя от срещата Португалия - Хървания.

  Сподели
89