Уелс - Северна Ирландия: Драконите ще постигнат минимален успех


Н. Гавазов

Уелс - Северна Ирландия: Драконите ще постигнат минимален успех

Уелс - Северна Ирландия
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 25.06.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

Отмина груповата фаза на Евро 2016 и дойде етапът на плейофите, в който няма да видим "туристи", тънки сметки и икономична игра. Това е времето на истинския футбол, когато всичко ще се реши в рамките на един мач, след който един от отборите ще се прибере у дома, а друг ще триумфира по пътя към континенталния връх.

Срещата между Уелс и Ирландия прикова вниманието още с назначаването на Мартин Аткинсън за главен съдия. На практика, гражданин на Великобритания ще обслужва мач, в който единият тим е съставен изцяло от граждани на Великобритания. Изглежда, че за УЕФА това е без значение и тук важат други принципи за разделение. Впрочем, английският рефер е достатъчно опитен и отговорен, за да допусне да се компрометира пред многомилионна аудитория, но какво ли би станало, ако все пак Аткинсън допусне някоя малка грешка в ущърб на ирландците?

Иначе Уелс влиза като фаворит в сблъсъка, след като хората на Крис Коулмън завършиха първи в своята група, което е една от изненадите на груповата фаза, още повече, че някои предричаха, че "драконите" няма да могат да излязат от квартета. Уелсците обаче победиха Словакия и Русия и за малко да направят равен с Англия, ако не бе голът на Даниел Стъридж в 90-та минута на срещата между двата британски отбора.

Що се отнася до Северна Ирландия, тимът се класира за плейофите като трети в групата си. Хората на Майкъл О, Нийл храбро се бранеха срещу Полша и Германия, но отстъпиха с минималното 1:0, а трите точки успяха да вземат срещу най-слабия отбор в турнира - Украйна. При това успехът срещу източноевропейците бе постигнат с два гола разлика и така Северна Ирландия успя да изпревари Албания и Турция по допълнителни показатели.

"Драконите" нямат проблеми със състава. Коулмън използва само осем играчи като титуляри в трите срещи, но се предполага, че специалистът ще заложи на същите футболисти, които отнесоха Русия с 3:0.

О'Нийл също има лукса да разполага с всички играчи. Предполага се, че специалистът ще остави звездата Кайл Лафърти на пейката и ще започне в атака с Конър Вашингтон и ДжеймиУорд.

Изключително любопитен сблъсък, защото Уелс за първи път влиза в мач от Евро 2016 като фаворит и ще е любопитно да видим какво ще ни покажат хората на Коулмън. "Драконите" се показаха като отбор с добре организирана средна линия и умението да бележат голове в подходящите моменти. Северна Ирландия няма това качество на състава както при съперника, но играчите на О'Нийл се показаха като много работоспособен колектив, с труднопреодолима защита - за справка, тимът не допусна повече от един гол в последните си 16 мача!

Този, който си мисли, че северноирландците могат лесно да бъдат пречупени, значи не е гледал срещите с Полша и Германия. В същото време, както казахме по-горе, Уелс е фаворит в мача, още повече, че едва ли Северна Ирландия ще може да причини неприятности на защитата на своя съперник. Очаква се териториално и игрово надмощие от страна на "драконите", които обаче ще трябва да дадат най-доброто от себе си, за да сломят бетона, който противникът ще изгради. С оглед на това, че уелсците вкараха във всеки един от трите си мача в групата, имаме всички основания да очакваме, че те ще го направят отново и то в редовното време.

Прогноза: Уелс - Северна Ирландия 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Уелс:

28 март Украйна - Уелс 1:0 (Приятелска среща)
05 юни Швеция - Уелс 3:0 (Приятелска среща)
11 юни Уелс - Словакия 2:1 (Евро 2016, Група В)
16 юни Англия - Уелс 2:1 (Евро 2016, Група В)
20 юни Русия - Уелс 0:3 (Евро 2016, Група В)

Северна Ирландия:

27 май Северна Ирландия - Беларус 3:0 (Приятелска среща)
04 юни Словакия - Северна Ирландия 0:0 (Приятелска среща)
12 юни Полша - Северна Ирландия 1:0 (Евро 2016, Група С)
16 юни Украйна - Северна Ирландия 0:2 (Евро 2016, Група С)
21 юни Северна Ирландия - Германия 0:1 (Евро 2016, Група С)


Досегашни срещи:

Уелс - Северна Ирландия

98 срещи
44 победи за Уелс
25 равенства
29 победи за Северна Ирландия
Голова Разлика: 191:135 за Уелс

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
110