Колумбия - Чили: Шампионите ще получат възможност за защита на титлата си


Н. Гавазов

Колумбия - Чили: Шампионите ще получат възможност за защита на титлата си

Колумбия - Чили
Стадион: "Солдър Фийлд", Чикаго
Дата: 23.06.2016г.
Час: 03:00
Съдия: Жоел Агилар (Ел Салвадор)

Емблематичният за българския футбол "Солджър Фийлд" и един от най-красивите стадиони в Америка ще приеме полуфиналния сблъсък от Копа Америка Сентенарио между Колумбия и Чили. Какво по-достойно място за среща между два от най-добрите отбора на турнира, чието присъствие на този етап от състезанието не буди никакви съмнения, а победителят от този гигантски сблъсък ще има честта да се изправи срещу Аржентина на финала на Копа Америка Сентенарио.

Колумбия без проблеми излезе от групата си, въпреки загубата от Коста Рика в третия кръг от груповата фаза. Хората на Хосе Пекерман изиграха два много стойностни двубоя срещу САЩ и Парагвай, с която ясно показаха намеренията си по отношение на състезанието. Треньорският щаб извърши някои ротации срещу костариканците и това е една от причината за загубата с 3:2. Истинските проблеми обаче дойдоха срещу Перу. "Лос Кафетерос" не успя да прекърши съперника си и не създаде много положения за гол срещу организираната отбрана на съперника и всичко трябваше да се реши чрез изпълнение на дузпи, където късметът се усмихна на Колумбия.

Чили измина малко по-различен път. Шампионите от последното издание на Копа Америка се препънаха на старта срещу Аржентина. След това обаче хората на Хуан Пици не оставиха никакви съмнения относно класата си. Победите срещу Боливия и Панама осигуриха второто място в групата и съответно, класирането за осминафиналите. Мачът с Мексико не оправда очакванията за титаничен сблъсък и основната причина за това е на чилийците, които с мощни контраатаки и премерени действия в нападение просто унищожиха "ацтеките". Герой в двубоя се превърна Едуардо Варгас, който вкара пет от седемте попадения за своя отбор. Не по-малка бе заслугата на Алексис Санчес. Играчът на Арсенал бе мозъкът на всичко най-добро, което сътвориха чилийците, а усилията му бяха възнаградени и с гол, след което започна погромът над Мексико, завършил с невероятното 7:0.

Чили и Колумбия си размениха по три победи в последните десет мача помежду си, а през ноември 2015 година се срещнаха в двубой от световните квалификации, който завърши при резултат 1:1. Разбираемо е, че ни очаква много равностоен мач, чиито изход е неясен.

Съперниците разполагат с отлични нападатели и средни линии, но и защитите са добре организирани, което още един път потвърждава паритета между тези съперници, които, впрочем, са съседи в класацията на ФИФА - Колумбия е трети, а Чили - пети.

И все пак нашето предвиждане е за успех на шампионите, които се провалиха само в един мач, на старта, където сме ставали свидетели на всякакви резултати. При това загубата дойде срещу Аржентина. След това чилийците се движат само във възходяща линия, подобрявайки играта си с всеки изминал двубой.

Колумбия е на обратния полюс, като срещу Перу се видя, че хората на Пекерман имат проблеми, когато се сблъскат с добре подредени отбрани. А защитата, изградена от Исла, Медел, Хара и вратар като Браво, едва ли е по-слаба от тази на перуанците в осминафиналите.

Очакванията са за наистина оспорван мач, в който вероятно и двата отбора ще се разпишат, но шампионите ще вкарат гол в повече, като това могат да го направят както героят от срещата с Мексико, така и футболисти като Санчес, Видал, а защо не и Пуч.

Коефициентът на bet365 предвижда чудесен коефициент за над 2.5 гола в мача, още по-чудесни цифри за победа с 2:1 на Чили и не лоши числа за равен или победа на "Ла Роха", което може да е от полза за тези, които не обичат риска.

Съветът ни е да се доверим на Чили, който на всичкото отгоре се намира в по-добро психологическо състояние от съперника си, заради еуфорията от разгромния успех над Мексико.

Прогноза: Колумбия - Чили 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Колумбия:

30 май Колумбия - Хаити 3:1 (Приятелска среща)
04 юни САЩ - Колумбия 0:2 (Копа Америка)
08 юни Колумбия - Парагвай 2:1 (Копа Америка)
12 юни Колумбия - Коста Рика 2:3 (Копа Америка)
18 юни Перу - Колумбия 0:0 - 2:4 след дузпи (Копа Америка)

Чили:

02 юни Мексико - Чили 1:0 (Приятелска среща)
07 юни Аржентина - Чили 2:1 (Копа Америка)
11 юни Чили - Боливия 2:1 (Копа Америка)
15 юни Чили - Панама 4:2 (Копа Америка)
19 юни Мексико - Чили 0:7 (Копа Америка)


Досегашни срещи:

Колумбия - Чили

37 срещи
10 победи за Колумбия
13 равенства
14 победи за Чили
Голова Разлика: 68:53 за Чили

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160