Албания победи Румъния минимално


И. Ангелов

Албания победи Румъния минимално

В първа група от Евро 2016 Албания ще завърши на третата позиция след Франция и Швейцария, след като днес тимът игра срещу Румъния в последния кръг от груповата фаза и успя да победи с минималното 1:0. По този начин румънците останаха с 1 точка в групата на последна позиция, Албания има 3, Швейцария - 5, а Франция е първа със 7.

Румънците започнаха с добро положение пред Станку в 8-ата минута. Албания обаче скоро овладя центъра и започна да атакува опасно, реализирайки няколко големи пропуска. В 43-ата минута обаче Садику успя да открие с добър удар с глава от непосредствена близост. Той се откъсна от опеката си и завърши центрирането на Мемушай през Татарусану.

През втората част албанците останаха по-силни и пресираха опонента, като печелеха и статични ситуации на добри позиции. Към края на мача румънците отново се събудиха и Станку бе близо до гол когато отне топката от бранител в 74-ата минута. Последва удар в горната греда в 76-ата когато Андоне преодоля вратаря с удара си, но нямаше късмет да вкара. Така резултатът остана в полза на Албания.

  Сподели
109