Украйна ще прекърши Северна Ирландия


Н. Гавазов

Украйна ще прекърши Северна Ирландия

Украйна - Северна Ирландия
Стадион: "Стад дьо Люмиер", Лион
Дата: 16.06.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Павел Краловец (Чехия)

Стартът на втория кръг на група С от Евро 2016 ще бъде даден с мача между Украйна и Северна Ирландия в Лион - слънчев град, в който се събират спокойните води на Рона и Сона. Но утре вечер едва ли ще бъде спокойно на това място в подножието на Алпите. Първо, защото това е един от най-футболните градове на Франция и второ, защото красивият "Стад дьо Люмиер" ще посрещне два отбора, които нямат място за отстъпление - всеки един негативен резултат тук ще означава почти сигурно отпадане от турнира.

Украйна започна кампанията си срещу световния шампион и надеждите на неутралните фенове за изненада не се сбъднаха - немците постигнаха победа с 2:0. Независимо от резултата, украинците изглеждаха достойно на фона на класата на своя съперник, дори хората на Михаил Фоменко чрез флангови атаки поставиха под напрежение немската защита и бяха много близо до изравняване след ранния гол на Мустафи, но пропиляха своите шансове. След почивката шампионите укротиха своя противник, който се прибра в собствената половина и дори започна трудно да изнася топката. Финалният щурм на украинците пък доведе до попадение на Бастиан Швайнщайгер в 90-та минута, след контраатака, което сложи точка на спора.

Северна Ирландия също започна със загуба, но срещу много по-скромен съперник в лицето на Полша. Представянето на хората на Майкъл О'Нийл не изненада - "зелено-бялата армия" се бореше с всички възможни средства, а атакуваше с дълъг пас към Лифърти, който в 90% от случаите губеше топката. Целта на британците бе точката и това се вижда от статистиката - нито един отправен удар в очертанията на вратата на съперника! Играта на отбора се раздвижи след 51 минута, когато Милик с точен удар отбеляза единственият гол в срещата, но освен много борба и себераздаване, друго интересно не успяхме да видим от колектива на О'Нийл.

Двата отбора влизат в мача с отлично кадрово състояние, без наказани или контузени футболисти, което означава, че треньорите ще могат да използват най-доброто, с което разполагат.

Както казахме в началото, очакванията са за люта битка, с оглед на резултатите от първите срещи. Специално от британците едва ли ще видим нещо ново, освен още повече тичане и борба. Що се отнася до украинците, те вероятно ще се опитат да вземат инициативата от самото начало и да решат всички въпросителни в мача още до почивката. Добре се видя, че хората на Фоменко нямат физически сили да играят на високо ниво през всичките 90 минути, така че можем да очакваме бурно начало и истински ад пред вратата на МакГоувърн.

Нашите предположения са, че Украйна ще спечели мача. Първите срещи показаха, че украинците са класен отбор, разполагащ с мощни крила и нападение, които могат да затруднят световния шампион. А какво ли ще бъде срещу по-скромния тим на Северна Ирландия?

Прогноза: Украйна - Северна Ирландия 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Украйна:

24 март Украйна - Кипър 1:0 (Приятелска среща)
28 март Украйна - Уелс 1:0 (Приятелска среща)
29 май Румъния - Украйна 3:4 (Приятелска среща)
03 юни Албания - Украйна 1:3 (Приятелска среща)
12 юни Германия - Украйна 2:0 (Евро 2016, Група С)

Северна Ирландия:

24 март Уелс - Северна Ирландия 1:1 (Приятелска среща)
28 март Северна Ирландия - Словения 1:0 (Приятелска среща)
27 май Северна Ирландия - Беларус 3:0 (Приятелска среща)
04 юни Словакия - Северна Ирландия 0:0 (Приятелска среща)
12 юни Полша - Северна Ирландия 1:0 (Евро 2016, Група С)


Досегашни срещи:

Украйна - Северна Ирландия

4 срещи
2 победи за Украйна
2 равенства
0 победи за Северна Ирландия
Голова Разлика: 3:1 за Украйна

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
121